EUR: 315,87 Ft
CHF: 281,22 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Belföld

Orbán Viktor: A választás igazi tétje a magyar jövő

Az április 8-i választás igazi tétje a magyar jövő – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Ludovika Campus budapesti átadásán szerdán. A kormányfő szerint ellenfeleink gyenge kormányzatot akarnak, és csak végrehajtják majd az ideküldött utasításokat.

Nyolc évvel ezelőtt két zavaros évtized után nemcsak az ország, hanem Budapest helyreállítását is megkezdtük – idézi az Origo Orbán Viktor szavait. Hat esztendő alatt alapítottunk egy új egyetemet Budapest közepén, új kollégiumot és parkot építettünk – hangsúlyozta a kormányfő. Kiemelte, hogy Budapesten felújították a Várkert Bazárt, az Erkel Színházat és több nagy fejlesztés jelenleg is zajlik – tette hozzá. A Ludovika nemcsak régi fényét, hanem küldetését is visszaszerezte.


Orbán Viktor szólt arról is, hogy a haza szolgálatának a parancsa a ludovikások körében örökké meglesz. A Nemzeti Köszolgálati Egyetem ideköltöztetésével élesztettük újjá a régi szellemiséget.Nekünk magyaroknak egyetlen hazánk van, hosszan sorolhatnánk, hányan akarták elvenni tőlünk.Elég egyszer rossz irányba fordulni, és máris nincs kezünkben a sorsunk – mondta a miniszterelnök. Ma ismét el akarják venni a hazánkat tőlünk, és azt szeretnék, hogy legyünk bevándorlóország – tette hozzá.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A miniszterelnök szerint, amit eddig átéltünk az csak az előhulláma volt annak az áradatnak, ami felénk közeledik – írja az Origo. Több tízmillióan készülnek Európa felé, a bevándorlástól való fenyegetettségben mindennél fontosabb a magyarok biztonsága – mondta a kormányfő. A migráció első helyen a budapestieket fenyegeti, elég emlékezni arra, mi történt három évvel ezelőtt a főváros utcáin – tette hozzá. A déli határon lévő kerítés elsősorban Budapestet védi, elég egy elhibázott választás, és nem fogunk ráismerni a fővárosra.


Orbán Viktor elmondta, hogy meg fogják őrizni szép és biztonságos városnak Budapestet. Mindehhez erős rendőrségre, jól működő közigazgatásra és erős határvédelemre van szükség. Mindehhez jó alapot nyújt a közszolgálati egyetem – mondta a miniszterelnök. A mostani választások a közszolgálati egyetem jövőjére is hatással lesznek, mivel ellenfeleink számára az egyetem értékei nem fontosak – tette hozzá.Az április 8-i választás igazi tétje a magyar jövő.Ellenfeleink gyenge kormányzatot akarnak, és csak végrehajtják majd az ideküldött utasításokat – hívta fel a figyelmet a miniszterelnök.

A Ludovika a megalakításától kezdve 1944-ig a katonai képzés központja volt – mondta Tarlós István. Budapest főpolgármestere emlékeztetett arra, hogy a II. világháború után az akadémia területe a romlás állapotába került, majd az Orbán-kormány döntött az új campus megvalósításáról. A campus Magyarország legmodernebb campusa lett, az Orczy-kert megújult és ki is bővül – mondta a politikus. Tarlós szerint a Ludovika Campus csupán csepp a tengerben a főváros fejlesztését illetően.

A főpolgármester ismertetése szerintaz elmúlt években Budapest kiszabadult az adósságcsapdából. Új villamosok, metrókocsik, autóbuszok kerültek a városba, meghosszabbítottuk és felújítottuk az 1-es és 3-as vonalát, valamint befejeztük a 4-es metrót. Tarlós István elmondta, hogy a 3-as metró vonalán is felújított-korszerű szerelvények közlekednek. Budapest ma jobb város, és sokkal előrébb tart, mint nyolc évvel ezelőtt – jelentette ki a politikus.

Egy grandiózus építkezés megvalósulását ünnepeljük – mondta Kocsis Máté. Egy állam csak akkor vág bele egy ilyen építkezésbe, amikor az állam erős és elszánt a jövő biztonságának a kérdésében – hangsúlyozta Józsefváros polgármestere. A megújult Ludovika Campus építi a fővárost és Józsefvárost is, lehetőséget biztosít az egész Orczy-negyed megújulásához, növelni fogja a befektetési hajlandóságot és erősíteni fogja a szolgáltató szektort – mondta a politikus.

Kocsis Máté szerint Józsefváros és Ferencváros is gazdagabb lett egy olyan térrel, ami erősíteni fogja a közösségeket. Józsefvárost a kommunista diktatúra tudatosan bűntette az 1956-os szabadságharc után, és mindennek az eredménye a gettósodás lett, ez történt a Ludovikával, és az újjáépítés ránk maradt – tette hozzá. Hálásak vagyunk az Orczy-parkért, és hogy az egyetem új méltó külsőt kapott –zárta szavait a kerületvezető.

Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora azt mondta, itt a régi mezőkön őrizzük a régi hagyományokat. Emlékeztetett arra, hogy 210 éve alapították a Ludovika katonai akadémiát, amire most a Nemzeti Közszolgálati Egyetem épül. Korszerű tudás nélkül nemcsak a hadsereg, hanem a gazdaság és a kormányzás sem lehet hatékony és sikeres – tette hozzá. Tudatos közszolgálat fejlesztést folytat a közszolgálati egyetem – mondta Patyi.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gigajátszótér épül a Ligetben

  Gigajátszótér épül a Ligetben

  Megkezdődik Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb játszóterének kivitelezése a Liget Budapest projekt keretében; az úgynevezett Nagyjátszótér több mint 13 ezer négyzetméteren kap helyet a park dél-keleti részén.

 • Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  A március 18-24. között tartott idei TeSzedd! önkéntes szemétszedési akció sikere azt mutatja, hogy összefogott az ország egy tisztább környezetért – jelentette ki Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára.

 • Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Nyugati titkosszolgálatok információi mellett egy külföldi védett tanú vallomása alapján gyanítják a hatóságok, hogy a múlthéten Budapesten elfogott F.

 • Science Park épül Józsefvárosban

  Science Park épül Józsefvárosban

  Történelmi pillanatnak lehetünk tanúi, ugyanis egy Egészségipari-Biotechnológiai Science Park létrehozásáról kötött megállapodást Budapest három nagy egyeteme a VIII.