EUR: 316,53 Ft
CHF: 281,63 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Egyéb Ózd

Pályázatból bővül a téglagyár kapacitása

Először pályázott támogatásra az Északmagyar Téglaipari Kft., és elnyertek egy közel 66 millió forint értékű, 50 százalék intenzitású kapacitásbővítő projektet.

A közismert nevén serényfalvi téglagyár 1900-ban már működött, és jelenleg 40-42 embernek ad munkát. László János tulajdonos kihangsúlyozta, hogy munkavállalóik szinte kivétel nélkül a térségből, Serényfalváról, Hétből és Kelemérből valók, így fontos szerepet töltenek be a foglalkoztatásban. Ugyanakkor ő is érzi, hogy nehéz jó szakembert találni a környéken.


Fotó: Lokál
Kelendő a serényfalvai tégla

Hozzátette, hét alaptermékük közül jelenleg a 30-as falazó-, a kis méretű tömör és a B30-as téglára van kereslet. Az elmúlt évet sikeresen zárták, hiszen 2016-hoz képest közel 30 százalékkal több volt a megrendelésük, és az idei igények is optimizmusra adnak okot. A Széchenyi 2020 pályázaton elnyert pénzből láncos kotrógépet és homokrakodó kotrót vásároltak, amelyekkel az alapanyag-kitermelő kapacitásukat bővítették, de hamarosan elkezdik az irodaépület és az öltöző felújítását, valamint a tető szigetelését is.

Kapcsolódó Cikkek