EUR: 316,49 Ft
CHF: 281,43 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Egyéb XX.kerület XXIII.kerület

Pesterzsébet és Soroksár is biztonságban!

A 17. választókerületben Németh Szilárd ugyan öt százalékkal kevesebb szavazatot kapott Szabó Szabolcsnál, az Együtt jelöltjénél, a Fidesz listájáról így is bejutott az Országgyűlésbe, ahol a soroksáriakat és csepelieket is képviselheti. Kispesten és Pesterzsébeten is megismétlődött a végeredmény, köszönhetően az ellenzéki átszavazásoknak.

„Gratulálok dr. Szabó Szabolcsnak, aki ismét bekerült az Országgyűlésbe! Köszönöm mindkét kerület választóinak, hogy ilyen magas arányban részt vettek a tegnapi választáson” − írta közösségi oldalán hétfőn Németh Szilárd, a Fidesz–KDNP jelöltje. „Külön és tisztelettel köszönöm a támogatását azoknak a csepelieknek és soroksáriaknak, akik a Fidesz–KDNP listájára és személyesen rám szavaztak. Hűségüket, bizalmukat meg fogom, meg fogjuk szolgálni! Még egyszer köszönöm és büszkén vállalom, hogy Orbán Viktor jelöltjeként, az Önök felhatalmazásával ismét országgyűlési képviselőként szolgálhatom a hazámat, a magyarokat! A kemény munka csak most kezdődik, közösen meg fogjuk védeni az ország s benne Csepel és Soroksár biztonságát, kultúránkat, függetlenségünket!”


Földesi Gyula: Magyarország magyar ország marad!

A 16. választókerületben is megismétlődött a négy évvel ezelőtti végeredmény, Hiller István (MSZP–Párbeszéd) 43 százalékot gyűjtve győzött Földesi Gyulával (Fidesz–KDNP) szemben, akire a választásra jogosultak több mint 37 százaléka voksolt. Ez nagyban annak köszönhető, hogy a taktikai szavazást követve a jobbikosok helyben az esélyesebb jelöltre adták le voksukat. Ez pedig elégnek bizonyult, még úgy is, hogy itt még soha ennyi voksot nem kapott a fideszes jelölt.

− Nagy csa1a áll mögöttünk, Pesterzsébeten és Kispesten tisztességes, komoly küzdelem zajlott, amelyből most Hiller István került ki győztesen, amihez gratulálok, de a pesterzsébetiek többsége is országunk megvédése mellett állt ki − mondta lapunknak Földesi Gyula, hozzátéve, köszöni mindazoknak, akik rá szavaztak, és ezzel azokra az értékekre, amelyek most is bizonyítottan az ország többsége számára a legfontosabbak. − Magyarország magyar ország maradhat! Ez pedig azt is jelenti, hogy a pesterzsébetiek és kispestiek biztonságát is tudjuk biztosítani. Rám továbbra is számíthatnak a választók, továbbra is alázattal szolgálom őket.


Pont, mint legutóbb

Négy évvel ezelőtt Pesterzsébeten és Kispesten Hiller István az Összefogás (MSZP–Együtt–DK–PM–MLP) képviseletében csupán 2,1 százalékkal gyűjtött több szavazatot, mint a fideszes Földesi Gyula. Soroksáron és Csepelen Szabó Szabolcs 0,9 százékkal tudott győzni az Összefogás (MSZP–Együtt–DK–PM–MLP) színeiben Németh Szilárddal (Fidesz–KDNP) szemben.

Leszakadt az elnökhelyettes ujja

Furcsa baleset történt a XXI. kerület 9-es szavazókörében. A Szavazatszámláló Bizottság elnökhelyettesének jobb kezének mutatóujja az ülőke és a szék lába közé szorult. Ennek következtében az ujjából egy darab leszakadt. Mentőt hívtak, a sérültet a mentő elszállította.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.

  • Slytract – Erős visszatérés

    Slytract – Erős visszatérés

    A 2005-ben alakult miskolci metál formáció hosszabb szünet után jelentkezett új videoklipjével. A visszatérés olyan jól sikerült, hogy pár nap leforgása alatt komoly felkéréseket kapott a banda, például a Cannibal Corpse előtt is felléphetnek a nyár folyamán Budapesten.