EUR: 314,48 Ft
CHF: 278,30 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb Győr

Pintér Sándor: A rendőrség fejlődése az ország biztonságának a záloga

Egy korszerű, a minőségi munkavégzéshez hozzásegítő épületegyüttest adott át Pintér Sándor belügyminiszter és Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány csütörtök délelőtt Győrben, a Szövetség utcában.

A Készenléti Rendőrség Nyugat-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Győri Határvadász Bevetési Osztály és a KR Nemzeti Nyomozó Iroda Győri Bűnüldözési Osztály elhelyezésére szolgáló új épületegyüttest az állomány és meghívott vendégek előtt avatták fel.


Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány és Pintér Sándor belügyminiszter Győrben
Fotó: Marcali Gábor

A kivitelezést a West Hungária Bau Kft. végezte, amely a munkálatokat augusztus 17-én kezdte, s határidőre – 216 nap alatt – pontosan befejezte. Az 5445 négyzetméter hasznos alapterületű rendőrségi épület több mint 2,8 milliárd forintba került, s már meglévő rendőrségi területen épült meg.

Az 5445 négyzetméter hasznos alapterületű rendőrségi épület több mint 2,8 milliárd forintba került, s már meglévő rendőrségi területen épült meg
Fotó: Marcali Gábor

Papp Károly altábornagy, országos rendőrfőkapitány az avatóünnepségen kitért arra is, hogy ez a győri fejlesztés szerves része annak a 97,8 milliárdos programnak, amelyet a kormány a határvadász bevetési osztályok támogatására hívott életre. Tette mindezt azért, hogy korszerű feltételek között dolgozhassanak a határvadászok: modern, kényelmes legyen az elhelyezésük, a megfelelő pihenést és a szolgálatra való felkészülés maximális lehetőségét nyújtsa. Továbbá szükséges biztosítani a megfelelő rendészettechnikai eszközöket, ahogy a ruházat és a szolgálati járművek megléte is alapkövetelmény, s egyre többet költenek rájuk. Győr az első a sorrendben, de még tíz másik városban zajlanak a beruházások. Szükség is van a fejlesztésre, hiszen a 2016-ban kitűzött célt – miszerint 3000 új határvadászt kell szolgálatba állítani – mostanra 97 százalékban sikerült teljesíteni. Győrben az új épületegyüttes 230 fős állomány számára nyújt biztos hátteret a megfelelő munkához és akár a lakhatáshoz is.


A garzonszállón lakhatást is kapnak a Készenléti Rendőrség munkatársai
Fotó: Marcali Gábor

– A rendőrség fejlődése az ország biztonságának a záloga – hangsúlyozta az átadón Pintér Sándor belügyminiszter, aki, csatlakozva az országos főkapitányhoz, mindenkinek köszönetet mondott, aki valamilyen formában részt vett az épületegyüttes elkészítésének munkálataiban. Majd visszakanyarodott egészen 2015-ig, amikor is a világ 108 országából 391 ezer illegális migráns, menekült, kalandor és gazdasági menekült érkezett hazánkba, ám a határra levezényelt rendőrök maximális hivatástudattal és erőn felüli teljesítményüknek köszönhetően megakadályozták, hogy elárasszanak bennünket is.

A teakonyhát is először vehették használatba a szolgálatban lévők
Fotó: Marcali Gábor

– A kormány feladata továbbra sem lehet más, mint a megfelelő technikai és jogi hátteret biztosítani azoknak, akik a hazánkat védik. A rendőröktől pedig továbbra is azt kérem, hogy határozottan és odaadással védjék Magyarország határait! – tette hozzá.

Az új épületben konditerem is található. Az átadó után ismerkedtek az eszközökkel a rendőrök
Fotó: Marcali Gábor

Az ünnepélyes avató után a sajtó munkatársait körbevezették az épületekben. A garzonszállóban található mozgáskorlátozottak számára fenntartott helyiség is, amely az esetleg szolgálat közben szerzett sérülések esetén teszi élhetővé a szállót. Az öt szinten összesen 48 kétágyas szoba található, elsősorban párok számára fenntartva, akik így a kedvezményes, havi 24 ezer forintos díj ellenében megfelelő körülmények között, kulturáltan élhetnek.

A állományt biztonságos és modern járművekkel felszerelt gépkocsipark is segíti
Fotó: Marcali Gábor

Az ingatlan fő szárnyában a határvadász bevetési osztály szolgálati helyiségei, irodái, kiszolgáló helyiségei és kondicionálóterem találhatók. A bűnüldözési osztály részére átadott épületrészben – egyebek mellett – olyan kihallgatószobát is kialakítottak, amely az új büntetőeljárásról szóló törvény előírásaira figyelemmel távmeghallgató helyiségként is használható.

Kapcsolódó Cikkek