EUR: 316,49 Ft
CHF: 281,43 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Egyéb Székesfehérvár

Pitiáner bűneset borzolja a kedélyeket

A rendőrök vádemelést javasoltak egy nő ellen, aki Gárdonyban másolt, hulladékszállításra jogosító matricákat használt fel. Ezeket arra használta, hogy elvitesse a szemetét.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyben folytatott nyomozást a napokban lezárta Fotó: police.hu

A Gárdonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást Sz. Zoltánné budapesti lakos ellen. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a nőt, aki beismerő vallomást tett.


A Gárdonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyben folytatott nyomozást a napokban lezárta és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségre.

A Velencei-tó környékén a hulladékszállítási szolgáltatás évek óta kizárólag a citromsárga színű matrica kuka fedelére történő ráragasztásával vehető igénybe. Az ingatlantulajdonos feladata a gyűjtőedényzet fedelére a matrica felragasztása és ennek jó állapotban történő megőrzése. Év elején az edények azonosítása érdekében minden ingatlantulajdonosnak sorszámmal ellátott, citromsárga matricát küld a szolgáltató, amelyet a hulladékgyűjtő edényre jól látható helyre kell felragasztani. Az idényjelleggel lakott ingatlan esetén a hulladékot szabvány 110 literes, lecsukott fedelű kukában vagy ezzel egyező űrtartalmú, megfelelő teherbírású műanyag zsákban az ingatlan elé kell kihelyezni. Ha kuka van, akkor is a matricás megoldást kell alkalmazni: az űrtartalmat, súlyhatárt meghaladó többlet kommunális hulladékot erre jogosító matricának a megfelelő teherbírású és űrmértékű gyűjtőzsákra történő felragasztása esetén szállítják el.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.

  • Slytract – Erős visszatérés

    Slytract – Erős visszatérés

    A 2005-ben alakult miskolci metál formáció hosszabb szünet után jelentkezett új videoklipjével. A visszatérés olyan jól sikerült, hogy pár nap leforgása alatt komoly felkéréseket kapott a banda, például a Cannibal Corpse előtt is felléphetnek a nyár folyamán Budapesten.