EUR: 314,48 Ft
CHF: 278,30 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Sport

Porcdarabot csavaroztak vissza Klivinyi Kinga vállában

Egyedül most még semmi sem megy! Pillanatnyilag a leghétköznapibb tevékenységek elvégzéséhez is segítségre szorul Klivinyi Kinga, az Érd játékosa, a magyar női kézilabda-válogatott tagja. A 26 éves balátlövő sérülése miatt nemrégiben komoly vállműtéten esett át, most pedig nemcsak azzal kell megküzdenie, hogy fontos mérkőzéseken nem lehet a pályán csapattársaival, hanem azzal is, hogy egyedül egyelőre még az öltözködés sem megy.

Klivinyi nem lehetett ott március 22-én Győrben, 25-én Eindhovenben a Hollandia elleni Eb-selejtezőn és nem küzdhetett érdi csapattársaival húsvétkor a női Magyar Kupa elődöntőjében és a Győr ellen vívott döntőben. Utóbbin láthatta őt felkötött kézzel a stadionban a szurkolótábor és a tévénézők is, amikor az ezüstérem átadásakor csatlakozott a csapathoz.


Kingának még hetekig viselnie kell ezt a rögzítőt, hogy kímélje frissen műtött vállát

– Nagyon rossz volt, hogy nem lehettem velük a pályán – mondta a Lokálnak Kinga. – Rettenetesen drukkoltam a lelátóról a lányoknak, a válogatott mérkőzéseit pedig a tévében néztem. Kicsordult a könnyem, amikor felsorakoztak és felcsendült a Himnusz. Soha nem voltam még ilyen helyzetben, és bevallom, nem könnyű.

Az Érd 15-öse még március elején, a juniorválogatott elleni edzőmérkőzésen vetődött rá a jobb vállára, egy másik játékos meg ráesett.


– Hallottam, hogy reccsen, éreztem, hogy nagyon fáj, de akkor még nem tűnt annyira komolynak, és ezt az orvos is megerősítette. Aztán pár nappal később a Győr elleni meccsen üres kapura lőttem, akkor történt valami. Borzalmas fájdalmat éreztem ismét. Valószínűleg kimozdult a vállam, és mint a későbbi vizsgálatok megállapították, levált egy porcdarab.

Kinga kezelését a válogatott orvosa irányította és az ő javaslatára dr. Pavlik Attila ortopéd sebész végezte a műtétet, amely végül kicsit hosszadalmasabbra sikeredett, mint azt előre gondolták. Ahogy Kinga fogalmaz, találtak még egy-két javítanivalót, ezért jó három órát dolgoztak azon, hogy összecsavarozzák a góllövő vállát.

– Az első napokban erős fájdalmaim voltak, de azt valahogy ki lehet bírni. Négy hétig lesz felkötve a karom, nem használhatom, csak gyógytorna jelleggel a könyökömet nyújtogathatom ki. Teljesen kiszolgáltatott lettem. Anyukám és a párom segít mindenben, mert egyelőre se felöltözni, se fésülködni, se zuhanyozni nem tudok egyedül, ahogyan autót sem vezethetek.

A kötés nagyjából három hét múlva kerül le, de a pályára még jó darabig nem térhet vissza. A teljes felépülés egy ilyen műtét után nagyjából hat hónap, vagyis szeptemberig biztosan nem látjuk Kingát játszani.

Szabó Laura, Signaté Mariama, Bulatović Andjela, Klivinyi Kinga, Krpez Slezák Katarina és elöl Julie Foggea a Magyar Kupa-döntő után az ezüstéremmel

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Ronaldinho csaló, Messi zseni

    Ronaldinho csaló, Messi zseni

    Előkerültek azok a 2006-os jegyzetek, amelyből José Mourinho a Chelsea menedzsereként készült a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőkre. A portugál szakember akkori segítője, André Villas Boas állította össze a dokumentumot, amiből kiderül, hogy miként vélekedtek az akkori katalán csapat sztárjairól.