EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,49 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb Ózd

Riz Gábor: Köszönöm a bizalmat, folytatódik az építőmunka

Vasárnap lezárult és egyben el is kezdődött egy újabb fejezet Magyarország életében. Az országgyűlési választások nem hivatalos végeredménye szerint a Fidesz–KDNP pártszövetség 2/3-os többséget szerzett, Riz Gábort pedig újra országgyűlési képviselőnek választották Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületében. A képviselő nyilatkozatában értékelte az eredményeket.

– A legelső gondolatom a köszönet. Köszönet a választópolgároknak a bizalomért, köszönet a munkatársaimnak a kitartó, szívós munkáért. Köszönöm mindenkinek, aki vette a fáradságot és elment szavazni, azoknak pedig külön fejezem ki köszönetemet, akik engem tüntettek ki bizalmukkal és akik az országépítő Orbán-kormányban látták a jövőt. Ők az alkotmányos joguk gyakorlásával biztosították be, hogy Magyarország továbbra is magyar ország marad, vezetőink pedig ezután is ellenállnak az unió és az ENSZ migránspolitikai törekvéseinek, ami veszélyeztetné nemzetünk és kereszténységünk fennmaradását – értékelt Riz Gábor.


– Durva kampányon vagyunk túl. Azt is mondhatnánk, hogy mindez nem elegáns, ha mindennek alapja nem a polgármester lehallgatásából származó hanganyag lenne. Azon nincs  mit szépíteni, az trágár, nőket lekicsinylő és a munkatársak minimális tisztelete sem jellemzi a nyilvánosságra került hanganyagok zömét. Ezek tények. Ennek ismertté válásával és a Facebook időnként sem embert, sem istent nem kímélő, az ostobaság határait bőven átütő bejegyezésekkel együtt volt tarka ez a kampány.  De vége és kezdődik a dolgos másnap. Közös feladataink vannak a gazdaság, a helyi társadalom és az önkormányzatok hatáskörében is. Bőven van még mit rendbe hozni és építeni, szépíteni. Mától már csak polgárok vannak, akik aggódnak településük, családjuk, nemzetük jövőjéért. Mindannyiunk boldogulása a tét. Én ennek szellemében várok minden együttműködő partnert és kínálom fel a magam tapasztalatát, politikai súlyát. Építsük együtt közös jövőnket – nyilatkozta az eredmények ismeretében Riz Gábor.

Fotó: Lokál
Fónagy János államtitkár (balra)  is kampányolt Ózdon Riz Gábor mellett

– Sajnálom azt a fiatalembert – a Jobbik jelöltjét –, akit ez a „cukiságpárt” megtalált. Most is fenntartom az egyik Facebook-bejegyzésben tett észrevételemet: jó szakembernek tartom, felkészült muzeológusnak. Egyetlen hibája, hogy rossz társaságba keveredett. Abba a társaságba, melynek kenyere a kommunikációs csűrcsavar, a csúsztatások, olykor hazugságok és a józan gondolkodású emberek véleményének figyelmen kívül hagyása. A jobb sorsra érdemes Farkas Péter Barnabás, akit a győztesek jelöltjeként említettek választási plakátjaikon, ugyancsak beállt a hazug emberek sorába az Alfahír portálnak adott riportjával, aminek minden egyes pontját meg kellett cáfolnom. Na de ez már a múlt, hiszen mától folytatódik a nyolc éve elkezdett közös munka a választókerület 71 településének vezetőivel, a gazdaság szereplőivel és polgáraival – zárta sorait az országgyűlési képviselő.


B.-A.-Z. megye 3. sz. választókerületének még nem hivatalos végeredménye:

 1. Riz Gábor (Fidesz–KDNP) – 48,97 százalék, 19 935 szavazat
 2. Farkas Péter Barnabás (Jobbik) – 35,83 százalék, 14 584 szavazat
 3. Varga Gergő (DK) – 8,23 százalék, 3350 szavazat

Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.