EUR: 331,25 Ft
CHF: 301,53 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Külföld

Rohamosan nő a mobilos fizetések száma

Rohamosan emelkedik a mobil eszközökkel bonyolított fizetések száma Kínában, miközben a személyi számítógépekről kezdeményezett fizetések visszaszorulóban vannak.

A belföldi kereskedelmi bankok tavaly 37,5 milliárd mobil eszközről kezdeményezett fizetést bonyolítottak le Kínában, 46,06 százalékkal többet, mint az előző évben.

A nem banki fizetési szolgáltatásokat bonyolító szervezetek 239 milliárd mobil fizetési megbízást hajtottak végre tavaly, 146 százalékkal többet, mint 2016-ban.

A személyi számítógépekről kezdeményezett, vezetékes online fizetések viszont a bankoknál tavaly mindössze 5,2 százalékkal nőttek, a nem banki fizetési szolgáltatásoknál pedig 27 százalékkal csökkentek.

A mobil eszközökkel bonyolított fizetések nagymértékű növekedése elsősorban az üzletekben elhelyezett árucikkek QR- és vonalkódjának a beolvasásával kezdeményezhető fizetési lehetőség növekvő népszerűségének tulajdonítható.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megszületett a megállapodás a brexitről

  Megszületett a megállapodás a brexitről

  Megszületett a megállapodás a felek között az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről szóló szerződésről – jelentette be Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Boris Johnson brit kormányfő csütörtökön.

 • Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet

  Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet

  Ha Törökországból nem Szíria, hanem Európa felé indul újra a felerősödő migrációs hullám, akkor Csehország, Lengyelország és Szlovákia kész segítséget nyújtani Magyarországnak határai megvédéséhez – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke a visegrádi országok EU-csúcs előtti brüsszeli egyeztetését követően, csütörtökön.

 • Ismét migránsok százai érték el a görög partokat

  Ismét migránsok százai érték el a görög partokat

  Továbbra sem apad a Görögországot érő migrációs hullám, az utóbbi egy napban legalább 474 menedékkérő érkezett a görög égei-tengeri szigetekre – közölte az athéni polgári védelmi minisztérium és parti őrség csütörtökön.