2019. június 20., csütörtök
Rafael

Külföld

Rohamosan nő a mobilos fizetések száma

Rohamosan emelkedik a mobil eszközökkel bonyolított fizetések száma Kínában, miközben a személyi számítógépekről kezdeményezett fizetések visszaszorulóban vannak.

A belföldi kereskedelmi bankok tavaly 37,5 milliárd mobil eszközről kezdeményezett fizetést bonyolítottak le Kínában, 46,06 százalékkal többet, mint az előző évben.

A nem banki fizetési szolgáltatásokat bonyolító szervezetek 239 milliárd mobil fizetési megbízást hajtottak végre tavaly, 146 százalékkal többet, mint 2016-ban.

A személyi számítógépekről kezdeményezett, vezetékes online fizetések viszont a bankoknál tavaly mindössze 5,2 százalékkal nőttek, a nem banki fizetési szolgáltatásoknál pedig 27 százalékkal csökkentek.

A mobil eszközökkel bonyolított fizetések nagymértékű növekedése elsősorban az üzletekben elhelyezett árucikkek QR- és vonalkódjának a beolvasásával kezdeményezhető fizetési lehetőség növekvő népszerűségének tulajdonítható.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Állati hűsítő

    A nap képe: Állati hűsítő

    Arizonában az Out Of Africa vadaspark lakóinak minden szinte minden nap játék és mókázás. A nyár beköszöntével a gondozók biztosítanak egy tágas, hűsítő medencét a tigrisek számára, hogy azok kedvükre ugrálhassanak, hűsölhessenek a már-már kibírhatatlan kánikulában.

  • Négyévesen lopta el dédpapája kocsiját

    Négyévesen lopta el dédpapája kocsiját

    Kijelenthetjük, hogy a négy éves Sebastian Swenson mindent megtett, hogy egy kis édességhez jusson. A minnesotai kisfiú ugyanis elkötötte dédpapája kocsiját, hogy egy közeli benzinkútra hajtson a délutáni csúcsforgalomban némi nassolni valóért.