EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,49 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb Kecskemét

Rosta Szabolcs az MVMSZ új elnöke

Dr. Rosta Szabolcsot, a Kecskeméti Katona József Múzeum igazgatóját választották a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének elnökévé.

A Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége alapszabálya értelmében a szervezet  elnöksége minden évben új elnököt választ tagjai közül. A soros elnök és a szervezet képviselője 2018. március 6. napjától dr. Rosta Szabolcs, a Kecskeméti Katona József Múzeum igazgatója. A cél továbbra is a szövetség és korábbi, jelenlegi, illetve jövőbeli partnereinek baráti együttműködése, hogy továbbra is a kollegialitás talaján segítsék egymást a szakmai célok megvalósításában.

Dr. Rosta Szabolcs, a Kecskeméti Katona József Múzeum igazgatója
fotó: Banczik Róbert

Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.