EUR: 318,72 Ft
CHF: 270,74 Ft
2018. május 20., vasárnap
Bernát, Felícia

Belföld

Segítsünk! Szélhámos miatt kerülhet az utcára egy budapesti család

Csúnya átverés áldozata lett Dávid és párja, Dalma, ugyanis egy szélhámos miatt hétfőtől nem lesz fedél a fejük fölött. Berki Dávid a Lokálhoz fordult segítségért. Elmondása szerint nem hagyhatja, hogy másfél éves fia, Jason Zsolt és családja az utcára kerüljön.

– Két héttel ezelőtt a XIV. kerületben sétálgattam a párommal, albérletet kerestünk. Beszélgettünk, és egy Erika nevű nő meghallott minket. Azt mondta, hogy neki van egy kiadó lakása, és szívesen kiadja nekünk – mondta a Lokálnak Berki Dávid, aki ekkor még nem gondolta, hogy csúnya átverés áldozata lesz. – Megírtuk a szerződést, majd beköltöztünk.


Hamar kiderült azonban, hogy a nőnek valójában semmi köze nincs a lakáshoz, ugyanis ez az ingatlan a MÁV tulajdona.

– Két nappal ezelőtt kijöttek hozzánk a vállalat munkatársai, rendőrökkel, és közölték, hogy azonnal hagyjuk el a lakást. Mondtam, hogy ez nem úgy megy, hiszen van egy másfél éves fiam. Nem tudok egyik napról a másikra költözni, arról nem is beszélve, hogy az összes megtakarított pénzemet odaadtam a nőnek. 200 ezer volt a kéthavi kaució, és 70 ezer a havibér. Ez nem érdekelte őket, hiába mutogattam a szerződést. A párom nagy nehezen elérte, hogy kapjunk egy kis haladékot, így április 23-án, hétfőn 11 óráig kell kiköltöznünk – mondta a kétségbeesett apa.


A családot a szomszéd jelentette be, ugyanis ő a MÁV-nál dolgozik. Amióta kiderült a hír, folyamatosan családotthonokba járnak, egyelőre kevés sikerrel.

– Már legalább egy tucat családotthont felkerestünk, azonban nem jártunk sikerrel. Szinte sehol nincs hely. Kétségbe vagyok esve, nem tudunk hová menni, a hétfő pedig egyre közelebb van. Folyamatosan azon gondolkodom, hogy mit tehetnék, nem hagyhatom, hogy a családom az utcára kerüljön – mondta.

Ha bárki tud segíteni a bajba jutott családon, kérjük, hogy a szerkesztoseg@lokal.hu e-mail-címen jelentkezzen.

Kapcsolódó Cikkek