EUR: 312,64 Ft
CHF: 275,62 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Egyéb VIII.kerület

Soós Péter vezetheti tovább a Pinceszínházat

A kerületi közgyűlés döntése alapján a Pinceszínházat, Ferencváros színházát a következő öt évben is Soós Péter vezetheti.

Az igazgatói pályázat kiírása azért volt szükséges, mert a Pinceszínház november 1-jén önállóvá vált a korábbi anyaintézményétől, a Ferencvárosi Művelődési Központtól, hivatalos neve Ferencvárosi Pinceszínházra változott. Soós Péter három év munka után egyedül pályázott a színház vezetői posztjára, megválasztását a testület egyhangúlag támogatta, így a következő öt évben, 2018. július 1. és 2023. június 30. között is ő irányíthatja a teátrumot.


Soós Csaba egyedül pályázhatott az igazgatói posztra

Ahogy Soós Péter a pályázatában is megfogalmazta, a Pinceszínház minőségi szórakozást kíván nyújtani a közönségnek. Kiemelten fontosnak tartják a kortárs magyar darabok színpadra állítását, és a humor, a nevetés mellett is elkötelezettek. Tasnádi István két művét, a Finitót és a Paravarietét a szerző testvére, Tasnádi Csaba állította színpadra. Háy János A Gézagyerek című művét a színház vezetője rendezte, míg ugyancsak Háytól az évad végén, májusban A Herner Ferike faterja előbemutatóját tartják Börcsök Enikő színésznő rendezésében. A színház műsorán szerepel Székely Csaba Bányavirág és Spiró György Prah című műve is.

Háy János A Gézagyerek című művét a színház vezetője rendezi

Mindezek mellett a világ- és a magyar irodalom más kiemelt fontosságú darabjai is műsorra kerülnek, a színház méretéből adódóan kamaraszínházi előadások formájában. Jelenleg Molière Tartuffe-je és Márai Sándor Varázs című műve is a repertoár része. A Pinceszínház a legkisebbeket Lázár Ervin A Négyszögletű Kerek Erdő és Michael Ende A pokoli puncs-pancs című mesedarabjaival várja a Kálvin térhez közeli Török Pál utcába.


Kapcsolódó Cikkek