EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,34 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Belföld

Sorosék külföldről hekkelnék a választást

Az Origo információi szerint egy Soros György által pénzelt internetes aktivistahálózat akar beavatkozni a magyar választásokba. Az Avaaz nevű csoport óriási nagyságrendű fizetett internetes hirdetéssel kampányol Soros ellenzéki jelöltjei mellett. Tehát fennáll annak a gyanúja, hogy kívülről indított politikai hirdetésekkel játsszák ki a magyar választási törvényeket – írja a portál.

Az Avaaz már több külföldi választáson is beszállt a kampányba, mindenhol a bevándorláspárti jelölteket támogatva.


Az Origo arról számol be, hogy a Facebookon és a Messengeren 20 percenként jelenik meg hirdetés az Orbán – kormány elűzéséről és a Fidesz elleni összefogásról. Egyiken a Soros-plakátok mintájára a miniszterelnököt ábrázolják és azt írják, hogy ha együtt szavaznak, meg tudják állítani Orbán Viktort, a másikon pedig egy beteg kisgyermek képével akarják bemutatni, hogy szerintük milyen rossz állapotban van a magyar egészségügy. A hirdető az Avaaz nevű Soros – szervezet, amely március óta aktivizálta magát a kampányban. Egy hónapja küldtek ki körlevelet a követőiknek, amelyben elismerik: ha támogatják őket a tagok, akkor beszállnak a kampányba Orbán Viktor és a bevándorlásellenes Fidesz ellen és a Soros György számára megfelelő jelölteket támogatják majd. Az eredmény látható volt, ezután jelentek meg először a hirdetések. 4 nappal a választások előtt pedig ismét támadásba lendültek: most köremailben és a Facebookon népszerűsítik azt az oldalt, amely a kormánypárti indulóval szemben Soros-jelöltjeit mutatja be a választókörzetekben Azt írják: bár a választásig már csak pár nap van hátra, de most egy hihetetlen lehetőségük akadt, hogy felvegyék a harcot. Egy fővárosi kezdeményezést karoltak fel, amely szerintük alapjaiban rengeti meg az Orbán-rendszert. Egy állítólagos magánszemély indított el egy honlapot, amely megmutatja, hogy a koordinált szavazással hogyan lehet megbuktatni a kormányt. Az Avaaz azzal kampányol, hogy a cél: a Fidesz-többség megakadályozása, és ahogy fogalmaznak: “a kezükben a lehetőség, hogy országos szinten is megismételjék a Fidesz hódmezővásárhelyi vereségét.” – írja a lap.

A cikkben kifejtik, a liberalizmust nyíltan vállaló politikai aktivistahálózatot kezdetektől fogva Soros György pénzeli. 2006-ban indulásként 150 ezer dollárt juttatott nekik a Nyílt Társadalom Alapítvány, 2009-ben pedig már 300 ezret kaptak egy másik Soros-szervezettől. A “klikkmozgalom” külföldön már jól ismert, 194 országban van jelen és egyes információk szerint 46 millió tagja van. Az Avaaz mindig a bevándorlásellenes erők ellen kampányol. A francia elnökválasztásnál például büszkén vállalták, hogy sikerrel befolyásolták a voksolás kimenetelét, legutóbb pedig az olasz választásba akartak beavatkozni, saját megfogalmazásuk szerint a „szívüket is kitették”, hogy megállítsák a „szélsőjobb” győzelmét. A technikájuk pedig, hogy a választási törvényt megkerülve úgynevezett “harmadik személyként” szállnak be a kampányba, így ellenőrizetlenül, rengeteg pénzt tehetnek bele a mozgósításba, míg egy hivatalos jelöltnek erre csak korlátozott lehetősége van.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hollik: Belülről kell megváltoztatni az uniót

  Hollik: Belülről kell megváltoztatni az uniót

  Az Európai Unió teljesen rossz működése, a bevándorláspárti politikája és elfordulása a keresztény értékektől Magyarország számára kockázatot jelent – mondta Hollik István az ECHO TV Bayer show című műsorában.

 • Nyomozhatnak a jobbikos után

  Nyomozhatnak a jobbikos után

  Felfüggesztette az Országgyűlés Farkas Gergely jobbikos képviselő mentelmi jogát, amiért Farkas 2018-ban még jelöltként 600 ezres kötlségtérítést ajánlott Kiskunhalason az LMP jelöltjének, hogy cserébe Midi Melánia visszalépjen a választástól.

 • A politika nem nélkülözheti az írástudókat

  A politika nem nélkülözheti az írástudókat

  A politika nem nélkülözheti az írástudókat – mondta Balog Zoltán korábbi emberi erőforrás miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke, a Magyar politikai enciklopédia bemutatóján, hétfőn Budapesten.