EUR: 312,64 Ft
CHF: 275,62 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Egyéb Kecskemét

Sorsfordítás a Városháza díszudvarán

Április végéig látható az a kiállítás, mely a Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB) szervezésében Sorsfordítás – A paraszti társadalom felszámolása, 1945–1962 címmel a múlt pénteken Budapesten megkezdődött programsorozat része.

A Városháza díszudvarán bemutatott, tizenkét tablóból álló országos vándorkiállítás és a programsorozat lebonyolításában az  Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága is közreműködik.


Kecskeméten a közelmúltban nyitott meg a programsorozathoz kapcsolódó, tizenkét tablóból álló országos vándorkiállítás a Városháza díszudvarán, Sorsfordítás – A paraszti társadalom felszámolása, 1945–1962 címmel. A rendezvényen beszédet mondott Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere, dr. Salacz László országgyűlési képviselő és Földváryné Kiss Réka, a NEB elnöke.

Salacz László, frissen megválasztott országgyűlési képviselő is beszélt a paraszti társadalom felszámolásához kapcsolódó kiállítás megnyitóján. Fotó: Banczik Róbert

A programsorozat fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke. Szakmai irányítója Földváryné Kiss Réka, aki az első két városban, Nagykanizsán és Kecskeméten nyitotta meg a vándorkiállítást. A tárlat tizennégy helyszínen, köztük Budapesten, Szegeden és Székesfehérváron is látogatható lesz az idén. Kecskeméten április végéig tekinthetik meg a kiállítást a Városháza díszudvarában az érdeklődők.

A tizenkét tablóból álló országos vándorkiállítás a Városháza díszudvarán található
fotó: Banczik Róbert

Kapcsolódó Cikkek