EUR: 322,58 Ft
CHF: 282,09 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Belföld

Strukturális átalakítás és nagyobb családtámogatás jöhet a kormányalakítással

Az új kormány várhatóan kiemelt feladatának tekinti majd az ország versenyképességének javítását és a családtámogatások bővítését – mondta Regős Gábor, a Századvég közgazdásza az M1 aktuális csatorna esti műsorában szerdán.

A szakértő szerint a születések számát több tényező alakítja, és ezek között nem gazdasági alapúak is akadnak. Nem mindegy például, hogy egy társadalom mennyire becsüli meg a családalapítást, de az oktatási és nevelési infrastruktúra állapota is befolyásolja a gyermekvállalást – tette hozzá. A közgazdász kiemelte, hogy a lakosság nagy tömegei számára érzékelhető a fogyasztás bővülése, az alacsony jegybanki alapkamat pedig kedvez a hitelt fizetőknek.


Szajlai Csaba, a Figyelő főszerkesztő-helyettese elsősorban a kormányzati struktúrában számít változásokra, és akár már az idén elképzelhetőnek tart egy újabb hitelminősítői felértékelést is. Hozzátette, hogy az ország minden fontosabb gazdasági mutatója kedvezően alakul, de a termelékenység területén még szükség lehet komolyabb kormányzati beavatkozásra.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Nem fűződnek emberi jogok a határsértéshez

    Nem fűződnek emberi jogok a határsértéshez

    Sem a határsértéshez, sem a célországok önkényes kiválasztásához nem fűződnek emberi jogok, ezért amikor az Európai Unió migrációs kérdésben lépéseket tesz, minden esetben a nemzetközi jog talajáról kell kiindulnia, amely világossá teszi, hogy a migráció nem emberi jog – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban, sajtótájékoztatón.