EUR: 336,83 Ft
CHF: 313,69 Ft
2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Belföld

Strukturális átalakítás és nagyobb családtámogatás jöhet a kormányalakítással

Az új kormány várhatóan kiemelt feladatának tekinti majd az ország versenyképességének javítását és a családtámogatások bővítését – mondta Regős Gábor, a Századvég közgazdásza az M1 aktuális csatorna esti műsorában szerdán.

A szakértő szerint a születések számát több tényező alakítja, és ezek között nem gazdasági alapúak is akadnak. Nem mindegy például, hogy egy társadalom mennyire becsüli meg a családalapítást, de az oktatási és nevelési infrastruktúra állapota is befolyásolja a gyermekvállalást – tette hozzá. A közgazdász kiemelte, hogy a lakosság nagy tömegei számára érzékelhető a fogyasztás bővülése, az alacsony jegybanki alapkamat pedig kedvez a hitelt fizetőknek.


Szajlai Csaba, a Figyelő főszerkesztő-helyettese elsősorban a kormányzati struktúrában számít változásokra, és akár már az idén elképzelhetőnek tart egy újabb hitelminősítői felértékelést is. Hozzátette, hogy az ország minden fontosabb gazdasági mutatója kedvezően alakul, de a termelékenység területén még szükség lehet komolyabb kormányzati beavatkozásra.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek