2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Belföld

Strukturális átalakítás és nagyobb családtámogatás jöhet a kormányalakítással

Az új kormány várhatóan kiemelt feladatának tekinti majd az ország versenyképességének javítását és a családtámogatások bővítését – mondta Regős Gábor, a Századvég közgazdásza az M1 aktuális csatorna esti műsorában szerdán.

A szakértő szerint a születések számát több tényező alakítja, és ezek között nem gazdasági alapúak is akadnak. Nem mindegy például, hogy egy társadalom mennyire becsüli meg a családalapítást, de az oktatási és nevelési infrastruktúra állapota is befolyásolja a gyermekvállalást – tette hozzá. A közgazdász kiemelte, hogy a lakosság nagy tömegei számára érzékelhető a fogyasztás bővülése, az alacsony jegybanki alapkamat pedig kedvez a hitelt fizetőknek.


Szajlai Csaba, a Figyelő főszerkesztő-helyettese elsősorban a kormányzati struktúrában számít változásokra, és akár már az idén elképzelhetőnek tart egy újabb hitelminősítői felértékelést is. Hozzátette, hogy az ország minden fontosabb gazdasági mutatója kedvezően alakul, de a termelékenység területén még szükség lehet komolyabb kormányzati beavatkozásra.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    A 888.hu tette közzé azt a felvételt, amelyen jól látszik, hogy a 444 által drámaian előadott, de eléggé gyenge lábakon álló rablómeséje, amely szerint az ártatlan forradalmár Mohácsi Márkot a rendőrök megbilincselték, bezárták, fojtogatták és ütlegelték, stb.

  • Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton borult időre számíthatunk országszerte havazással, a keleti határnál néhol havas eső is lehet. Éjszaka nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de a Dunától keletre borult marad az ég, egyre inkább keleten valószínű további havazás.