EUR: 314,48 Ft
CHF: 278,30 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb V.kerület

Szépülő Belváros

Tavaszra megint egy kicsit szebb lett Belváros-Lipótváros. A Honvéd tér és a Kamermayer tér is megújulva várja azokat, akik a tavaszi és nyári napokat szívesen töltik a parkokban.

A Honvéd tér nagyon régóta a belvárosiak egyik kedvence. Árnyat adó fáival, sajátos hangulatával és modern igényeknek megfelelő parkjával, amely egy játszóteret is magában foglal, vonzza a környéken élőket és az idelátogatókat.


Hollik István országgyűlési képviselő (balra) és Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester a Honvéd téri átadáson

A baba-mama pad kényelmesebbé teszi az anyai feladatok ellátását

A tér most újabb praktikus eszközt kapott. Hollik István terjesztette az önkormányzat elé a javaslatot, hogy helyezzenek el itt egy baba-mama padot. Ez a pihenés, az üldögélés mellett arra is szolgál, hogy azon az édesanya tisztába tudja tenni a kisebb gyereket, továbbá a nyugodt szoptatásra is alkalmas.

– Amikor Hollik István, a Fidesz–KDNP 1. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje megkeresett a baba-mama pad ötletével, természetesen azonnal igent mondtam. Számunkra minden, a családokat segítő intézkedés üdvözlendő – mondta a Honvéd téri átadáson Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester.


Látványosan megújult a Kamermayer tér is, ahol elsőre a frissen lefektetett kőburkolat tűnhet fel az arra járóknak, de megújult a közvilágítás is, köztéri ivókutat létesítettek, illetve itt helyezték el a Bubi kerékpárkölcsönző egyik állomását is. Fontos, hogy frissült és bővült a terület zöldállománya. A tér korábbi négy fája mellé négy oszlopos gyertyánfát, három díszalmafát, 20 terülő és 28 álló tiszafát ültetett ki az önkormányzat megbízásából a Városüzemeltető Kft. A fák mellett számos új cserje is kikerült: 18 puszpáng, 35 törpe szárnyas kecskerágó, 119 sárga-tarka kecskerágó, 21 hortenzia, 30 bőrlevelű orbáncfű, 155 örökzöld lonc és 70 babérmeggy. Ezen túlmenően elültettek 72 erdei szellőrózsát, 27 évelő angol gólyaorrt és 96 egynyári sárkányszárny begóniát.

A közterületek megújítása ezzel nem ért véget. Jelenleg a Semmelweis utcában folynak munkálatok: öntözőrendszert építenek a vadonatúj burkolat alá, és 35 juharfát ültetnek ki a járda és a parkolósáv közé.

Kapcsolódó Cikkek