EUR: 312,64 Ft
CHF: 275,62 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Extra

Szerencsének köszönheti az életét Nagy Feró

Nagy Feró sikereit legfőképp saját kitartásának és szorgalmának tudja be. Ennek ellenére nem tagadja, hogy olykor jó adag szerencsére is szüksége volt ahhoz, hogy ne kerüljön bajba. A rocker a Lokálnak elárulta: örök mázlistaként egy autóbalesetet is megúszott sérülés nélkül.

– Alapvetően úgy gondolom, hogy mindenki saját szerencséjének a kovácsa. Én mindig pozitívan álltam az élethez, még ha ez néha nem is volt könnyű. Egyszer például nem adták ki a lemezünket, ám mégis felálltam, és ott tartok, hogy a Beatrice 40 című életműkoncertemre készülhetek, amely április 7-én lesz a Papp László Sportarénában – árulta el Feró, aki ha valamit a fejébe vesz, azt véghez is viszi.


– Ötvenéves koromban egy kósza gondolattól vezérleve beneveztem egy triatlonversenyre. Jószerivel azt sem tudtam, hogy ezt a sportot eszik-e vagy isszák, de eldöntöttem, megcsinálom. A verseny közben többször éreztem azt, hogy inkább feladom, nem bírom tovább. Emlékszem, az utolsó pár métert már fogcsikorgatva tettem meg, de amikor beértem a célba, az földöntúli érzés volt – mesélte elégedetten Feró, aki habár ezt az eredményt csak a saját akaraterejének köszönheti, nem tagadja, hogy olykor neki is szüksége volt egy nagy adag szerencsére.

– Két évvel ezelőtt a vadonatúj autómban utaztam, amikor hirtelen belém rohantak. A kocsim lesodródott az útról, és ripityára tört. Óriási mázli, hogy sérülés nélkül megúsztam. Odamentem a másik autóhoz, és láttam, hogy aki a balesetet okozta – egy fiatal, friss jogsis srác –, megsérült. Hívtunk segítséget, és végül ő is megúszta komolyabb baj nélkül, de ehhez azért nem kevés szerencse kellett. Nem is tudom, mi történt volna, ha frontálisan vagy csupán pár méterrel előrébb karambolozunk, ahol már számtalan járókelő volt – emlékezett vissza  a történetre Feró, aki szerint a kimondott szónak hatalmas ereje van.


– A pozitív hozzáállásom ellenére azért nekem is támadnak néha baljós gondolataim. Előfordul, hogy azon morfondírozok, mi lesz, ha valami baja esik a gyerekeimnek. Ilyenkor egy pillanatra megállok, és hangosan azt mondom: nem, ez nem történhet meg. A kimondott szónak ugyanis hatalmas ereje van, de mint ahogy azt a fenti példa is mutatja, néha azért nem árt, ha a szerencse is mellénk áll.

Keretbe:

A Szerencsejáték Zrt. is támogatja Ferót

A Szerencsejáték Zrt. hosszú ideje nemcsak a sport, de a hazai kulturális élet támogatása mellett is elkötelezett. Adók, díjak és járulékok formájában a nemzeti lottótársaság tiszta árbevételének kétharmada kerül vissza az állami költségvetésbe, támogatási tevékenysége során pedig a cég árbevételi tervének mintegy 1 százalékával segíti a jó célok megvalósulását. 2010 óta az Ötöslottó játékadójának 90 százaléka a Nemzeti Kulturális Alap forrásait bővíti, és ezzel többek között a hazai könnyűzenei életet is támogatja. A Szerencsejáték Zrt. közvetlenül is számos zenei produkciót támogat. Többek között a nemzeti lottótársaságnak is köszönhetően valósulnak meg Ákos, Nagy Feró és a Beatrice, Fenyő Miklós, az Anna and the Barbies, Vikidál Gyula, Zeffer András és a Mobilmánia zenekar fellépései.

Nagy Feró (fotó: Cser Dániel)

Kapcsolódó Cikkek

 • Tóth Andi kiosztott pár pofont

  Tóth Andi kiosztott pár pofont

  Tóth Andi fontosnak tartja, hogy meg tudja védeni magát, ezért bokszolni kezdett. Az énekesnő mindig is kemény csajnak tartotta magát, és a Lokálnak elárulta, korábban előfordult, hogy kiosztott pár pofont, ha az osztálytársai bántották.

 • Karthago – 40 éves jubileumi koncert

  Karthago – 40 éves jubileumi koncert

  A Karthago együttes ma Magyarországon, sőt Európában is, az egyetlen olyan aktív rockzenekar, amelynek tagjai az 1979-es megalakulásuktól kezdődően, a mai napig is az eredeti felállásban muzsikálnak!

 • Így néz ki Pál Dénes álomkertje

  Így néz ki Pál Dénes álomkertje

  Régi álma teljesült Pál Dénesnek, amikor ősszel végre kertes házba költözött családjával. Az énekes már most kihasználja a tavaszi időt, kertrendezésbe kezdett, készül a munkára is alkalmas, kényelmes terasz és a játszósarok is a kislányának.