EUR: 322,97 Ft
CHF: 286,01 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Belföld

Szoftverhiba miatt nem működik az ügyfélkapu

Szoftverhiba miatt nem működik az ügyfélkapu; a helyreállításon dolgoznak a szakemberek – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) csütörtök délután az MTI megkeresésére.

Korábban az Index írt arról, hogy hajnal óta nem működik több állami informatikai rendszer, ami érinti többek közt az Ügyfélkapu magyarorszag.hu címen elérhető nyilvános szolgáltatását, valamint az intézmények – például bíróságok – által használt elektronikus küldeménykezelő rendszert.

Az érintett oldalakon az olvasható a “magyarorszag.hu, az Ügyfélkapu és kapcsolódó szolgáltatások hibaelhárítás miatt nem elérhetőek”.

A NISZ az MTI-vel azt közölte: az általuk működtetett honlapokon elérhető komplex szolgáltatásokban a fennakadásokat szoftver hiba okozza. Azok elhárításán a NISZ és az Oracle szakemberei folyamatosan dolgoznak.

A hiba elhárításáig az ügyfelek türelmét kérik – írták.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vandálok gyújtogattak Budapesten

  Vandálok gyújtogattak Budapesten

  Sokmilliós kárt okoztak a fővárosnak azok az ellenzék által felkorbácsolt csoportok, amelyek szerda este Bubi-kerékpárokat vertek szét, padokat gyújtogattak és rátámadtak a Parlamentet őrző rendőrökre.

 • Demeter Márta továbbra is titkolózik

  Demeter Márta továbbra is titkolózik

  Mint arról már korábban beszámoltunk, közérdekű adatigényléssel fordult az Origo Demeter Mártához, annak érdekében, hogy megtudják, kiket foglalkoztat országgyűlési keretéből.

 • Így őrzi a TEK a karácsonyi vásárokat – Fotók!

  Így őrzi a TEK a karácsonyi vásárokat – Fotók!

   A kedd esti strasbourgi terrorcselekményt követően a magyar kormány úgy döntött, hogy fokozott biztonsági intézkedéseket hajt végre, hogy hazánkban még véletlenül se történhessen meg hasonló tragédia mint a francia városban.