EUR: 322,95 Ft
CHF: 285,97 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Életmód

Szuperkórház épül Dobogón

A Dél-budai Centrum nem is annyira kórház, sokkal inkább egy egészségpláza lesz, ahol még a gyógyszert is robotok juttatják el az osztályokra.

Az elmúlt száz évben nem volt ehhez fogható egészségügyi beruházás Magyarországon. Egy olyan kórház épül, amely az év 365 napján 24 órában fogadja a betegeket. Sürgősségi centrumként egyetlen beteget sem irányít tovább. Szinte minden orvosi szakma képviselteti magát, és mindez high-tech színvonalon – nyilatkozta a Lokálnak dr. Bedros Róbert miniszterelnöki megbízott. Hozzátette: nemcsak robot sebészeti műtők és gyógyszerező robotok segítik az egészségügyi dolgozók munkáját, hanem a legmagasabb informatikai háttérrel működő betegirányító és -azonosító rendszerek is. A technológia segítségével papírmentesen, hordozható digitális eszközökön lesznek láthatók a betegek adatai, a lázlapok és a kórlapok. Sőt a páciensek csuklóján elhelyezett karperec segítségével még a helyzetük is meghatározható lesz a kórház területén.


dr. Bedros Róbert miniszterelnöki megbízott

Folyosó a szobákhoz

Így fog kinézni a műtő

Egyágyas kórterem

– Ebben a kórházban nemcsak gyógyulni lesz kellemesebb, de dolgozni is, hiszen az intézménybe terveztünk egy nővérszállót, egy 60 férőhelyes óvodát és egy 60 férőhelyes bölcsődét is az ott dolgozók gyermekeinek – folytatta Bedros, aki miniszterelnöki megbízotti tevékenysége mellett jelenleg azt a Szent Imre kórházat vezeti, amely majd  a Dél-budai Centrum dolgozói bázisát adja. A szuperkórház – ahogy a közvélemény már elkeresztelte – attól is szuper, hogy egyágyas, túlnyomórészt zöld panorámás kórtermekben gyógyulhatnak a betegek. A gyermekellátás kórtermei kétágyasak lesznek, hogy a szülők is kulturált körülmények között tudjanak együtt lenni gyermekeikkel. A Dél-budai Centrum öt éven belül megnyithatja kapuit. A XI. kerületi Dobogó területén épülő ezerágyas új kórház több mint egymillió ember ellátását biztosítja majd, a Dél-Budán élők mellett ellátja az agglomerációban lakók egy részét is. 2017 és 2025 között az Egészséges Budapest Program keretében három centrumkórház, 25 társkórház és hét szakrendelő építése és fejlesztése történik meg több mint 700 milliárd forintból.

Kapcsolódó Cikkek