EUR: 316,49 Ft
CHF: 281,43 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Belföld

Tarlós István: Budapest nem kér az illegális migránsokból

Nyugat-Európában migránsok foglalnak el egész városrészeket. Polgármesterek települések templomairól távolítják el a keresztet, hogy az ne zavarja a muszlimokat, akik sok helyen lakást és ingyenes utazási lehetőséget is kapnak. Tarlós István, Budapest főpolgármestere exkluzív interjút adott lapunknak, melyben ezekről az elképesztő tendenciákról is elmondta a véleményét.

Tarlós István, Budapest főpolgármestere

Tarlós István, Budapest főpolgármestere

– Franciaországban, Németországban és más nyugat-európai országokban is egyre nagyobb problémát okoz a közbiztonság romlása. No-go zónák jöttek és jönnek létre. Mit gondol Budapest főpolgármestereként erről?


– Nem demokrácia az, ahol a kisebbség többet ér, mint a többség. Menekült pedig az, akit üldöznek. Ő tiszteli a befogadó országot, bebocsátást kér, nem randalíroz, nem követelőzik. Identitása megtartása mellett igyekszik alkalmazkodni. A tömeges illegális bevándorló, aki aztán no-go zónákat hoz létre, nem ilyen. Ő nem tiszteli a befogadó ország törvényeit, vallását, kultúráját, történelmét, szokásjogait. Randalíroz, erőszakoskodik, nem is akar asszimilálódni, inkább a saját kultúráját igyekszik a befogadókra erőltetni.

Sajnálatos, de vannak olyan honfitársaink – kevesen –, akik mégis szimpatizálnának a jelenséggel. Ők törpe kisebbséget jelentenek. Ha érvényesülne akaratuk, úgy súlyosan sérülne a demokrácia is, de főleg a saját, keresztény kultúránk tűnne el néhány nemzedéknyi idő alatt. Nyugodtan mondhatom, hogy Budapest ebből köszöni, nem kér.


– Az ellenzéki pártok között vannak olyanok, melyek mecseteket is építenének Budapesten. Látjuk, hogy több uniós országban már a templomok tetejéről is eltávolítják a keresztet, hogy a muszlimokat ne zavarja. Meg lehet védeni Budapestet, hogy ilyesmi itt ne történhessen meg?

– Tiszteletben tartom mások vallását, de visszautasítom Budapesten (az országban is) még egyetlen keresztény szimbólum eltávolításának igényét is. Felháborító és elfogadhatatlan. Képzelje el, mi történne, ha egy más felekezeti dominanciájú államban egy keresztény kisebbség elkezdené követelni a befogadó ország domináns vallása szimbólumainak az eltávolítását. Mondjuk, a képmutató és fondorlatos „politikai korrektség” jegyében.

Nem érthető, hogy ilyesmi egyáltalán hogyan vetődhet fel. Felőlem egyéb szempontból integrálódó, legális közösségek a maguk környezetében – arányos megjelenítés mellett – gyakorolják szabadon vallásukat. Ám a befogadó ország vallásának, vallási szimbólumainak messzemenő tiszteletben tartása mellett és imaépületeik vallási funkcióra való használata garanciájával.

Budapestet tehát nem „meg lehet”, hanem meg kell védeni a divatba jött „politikai korrektség” következményeitől.

– A migránsok számos országban önkormányzati lakásokat kapnak, illetve laktanyákat ürítenek ki számukra. Úgy tudom, a PM egyik képviselője még 2015-ben írt önnek egy nyílt levelet, hogy a migránsok ingyen utazhassanak a fővárosi járatokon. Nemrég a köztévében egy Svédországban élő magyar férfi mesélt arról, hogy abban a városban, ahol ő él, a migránsok jóval olcsóbban utazhatnak, mint ő. Helyes ez az elgondolás?

– Illegális bevándorlók állandó lakáshoz juttatását nehéz lenne méltányos vagy észszerű eljárásnak minősíteni. Mi indokolná ezt, miközben ráadásul évek óta attól hangos az ország, hogy kevés a szociális bérlakás? Az üresen álló magántulajdonú lakásokat is felvetik egyesek (nekem nincs ilyenem), viszont a magántulajdont állítólag épp a liberális demokraták védik a leghangosabban.

Igaz ez az ingyenes utazás ötletére is. Egy követelőző illegális bevándorló milyen logika szerint kerülne előnyösebb helyzetbe, mint a saját városlakóink, állampolgáraink. Milyen alapon utazgatna ingyen? Még a saját szegényeink sem utaznak ingyen.

Hangsúlyozom: a valódi menekülteken kapacitásunk arányában keresztényi kötelesség segíteni. De beazonosíthatatlan, csupán jólétre vágyó, alig titkoltan identitásunk megváltoztatására is ácsingózó illegális bevándorlók tömegének befogadása, sőt ajnározása azért nem azonos ezzel.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek