EUR: 315,87 Ft
CHF: 281,22 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Debrecen

Tiba István: Nem leszünk bevándorlóország!

Ez a választás a bevándorlásról szól. És itt csak igen és nem válasz lehetséges. Az ellenzék végrehajtaná Brüsszel és Soros György akaratát: lebontanák a kerítést és beengednék a migránsokat. Mi viszont meg akarjuk védeni az országot. Ez a két lehetőség van – nyilatkozta dr. Tiba István, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltje.

– Ön régóta része a helyi közéletnek. Mi köti önt ehhez a vidékhez?


Nem itt születtem, de az egyetem elvégzése után Balmazújvároson telepedtem le, azóta is itt élek. Kettő fiú- és egy lánygyermek édesapja vagyok. Ma már itt vagyok igazán otthon. Büszkeséggel tölt el, hogy 16 éve képviselhetem az itt élőket az Országházban.

Tiba István 16 éve képviseli a Balmazújvárosban élőket az Országházban

– Ki tudna emelni néhány fontosabb eredményt az elmúlt évekből?


A korábban elhatározott fejlesztések közül Balmazújvárosban megvalósult az ifjúsági ház megépítése, a szabadidő- és rendezvénycsarnok kivitelezése, egy minden igényt kielégítő kistérségi komplex egészségügyi központ és a városi termál- és strandfürdő fejlesztése is készen van. A Semsey-kastély rekonstrukciójával Balmazújváros turisztikai vonzerejének növelése érdekében is mindent megtettünk. Fontos előrelépés a sportturizmus jegyében a Hotel Kamilla megvásárlása és teljes felújítása, a folyamatban lévő uszodaberuházás. Befejeződött a Balmazújvárost és Nagyhegyest összekötő kerékpárút megépítése. Hajdúböszörmény is hasonló fejlődésen ment keresztül, megvalósult a Hajdúsági Népi Mesterségek Háza és Képzési Központ, továbbá a Veress Ferenc Szakképző iskola és Bocskai István Általános Iskola konyhájának felújítása, a Városi Sportközpont műfüves és a Fürdőkerti kisméretű műfüves pálya, a Hajdúböszörményi zsinagógaépület felújítása és a multifunkcionális közösségi tér kialakítása, az Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületenergetikai fejlesztése, a napelemes rendszer telepítése a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal épületére. Folyamatban van a Egészségügyi alapellátás integrációja, az országos tornaterem-felújítási program keretében a Városi Sportcsarnok korszerűsítése, a húsfeldolgozó üzem kialakítása. Hajdúnánás egyik büszkesége a természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban (Öveges-program), az Elektromos töltőállomás alprogram, közlekedésfejlesztések, energetikai fejlesztések, a szociális földprogram. Szintén fontos minden olyan erőfeszítés és fejlesztés, mint például a Hajdúk Világtalálkozója, az Oxenweg Magyar Szürkék Útja – kulturális tematikus útvonal Hajdú-Bihar megyében. A biztonság jegyében a térfigyelő rendszerek és a közvilágítás korszerűsítésére megannyi településen sor került. Továbbá ezentúl a választókerületben lévő általános iskoláink, óvodáink és bölcsődénk is megszépülve fogadják az ide érkező gyermekeket. A közfoglalkoztatási mintaprogramok sikeresnek bizonyultak minden településen. Bizonyítja ezt Hajdúnánáson a Kenderes kert folyamatos bővítése, Hajdúböszörményben a vágóhíd és húsfeldolgozó üzem, Tiszagyulaházán a kertészet, Balmazújvárosban a száraztésztaüzem megépítése.

 Milyen elképzelései vannak a körzet megerősítésének érdekében?

A legfontosabb és legégetőbb a belterületi utak állapotának javítása és a munkahelyteremtés. Azon dolgozunk, hogy az ország keleti régióját is megtalálják a munkahelyteremtő beruházások, megakadályozván ezzel az elvándorlás miatti lélekszámcsökkenést. Ezt segíti az ipari parkok folyamatban lévő kialakítása Hajdúböszörményben, Hajdúnánáson, Balmazújvárosban.

– Ön szerint mi az április 8-i választás tétje?

Ez nem egy szokványos választás lesz. Most arról fogunk dönteni, hogy megmaradunk-e magyar országnak, vagy mi is bevándorlóország leszünk. Ez a választás a bevándorlásról szól. És itt csak igen és nem válasz lehetséges. Az ellenzék végrehajtaná Brüsszel és Soros György akaratát: lebontanák a kerítést és beengednék a migránsokat. Mi viszont meg akarjuk védeni az országot. Ez a két lehetőség van.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek