2019. március 21., csütörtök
Benedek

Külföld

Tizenkét óra után mentettek ki egy fiút a szennyvízhálózatból

Tizenkét órás keresés után sikerült kimenteni Los Angeles szennyvízhálózatából egy 13 éves fiút, aki a csatornába esett.

Jesse Hernandez egy Los Angeles-i parkban a csatornahálózat egyik aknája feletti fapallón játszott társaival vasárnap, amikor a fa eltörött, Jesse pedig 8 métert zuhanva egy gyorsan hömpölygő szennyvízfolyamba esett – mondta Brian Humphrey, a Los Angeles-i tűzoltóság szóvivője.


A hatóságok 12 órán át keresték a fiút a hálózat labirintusszerűen kanyargó földalatti csőrendszerében, úszó eszközökre szerelt kamerák segítségével.

Végül kézlenyomatokat vettek észre egy csövön, ez vezette őket a területhez, ahol Jesse 3 méter mélységben várta a segítséget. Azonnal orvosi ellátást kapott, nem sérült meg.

“Istenhez imádkoztam, hogy segítsen és ne haljak meg. Minden csendes volt és sötét. Csak a víz csobogását hallottam, nem láttam semmit” – nyilatkozta kimentése után az egyik televíziónak.

Jesse felkutatásán mintegy százan dolgoztak, a fél nap alatt 731 méternyi csövet vizsgáltak át.

Humphrey kiemelte a fiú eltökéltségét és ügyességét. Jesse túlélését segítette, hogy együtt sodródott a szennyvízzel és sikerült olyan helyet találnia, ahol nem volt mérgező a levegő.

“A föld alatt, kiváltképp, ha hulladék is van a területen, gyakran képződnek mérgező gázok, például metán vagy kén-hidrogén” – jegyezte meg.

Szintén vasárnap egy 11 éves fiú esett egy Meadow Vista-i csatornába, Sacramentótól 64 kilométerre északnyugatra. Őt néhány órával később holtan találták meg.

Kapcsolódó Cikkek