EUR: 315,87 Ft
CHF: 281,22 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Külföld

Több mint száz épületet foglalt le a rendőrség marihuána-termesztés miatt

Kaliforniában a rendőrség több mint száz épületet foglalt le, amelyekben marihuánát termesztettek, ez egyike a legnagyobb fogásnak az Egyesült Államok történetében – számolt be a washingtoni kormány.

Cindy Chen, a pénzügyőrség egyik tisztviselője az igazságügyi minisztérium közleményében azt mondta, hatalmas kiterjedésű műveletről van szó, amelyben dollármilliók érkeztek Kínából. A bűnszövetkezet külföldről átutalt pénzből vásárolt házakat, amelyeket kannabisz termesztésére alakították át. Több mint hatvanezer növényt, 200 kilogramm drogot és 15 lőfegyvert foglaltak le a hatóságok.


Az akcióban, amely 2014-ben indult, a rendőrség elkezdte beazonosítani azokat a házakat, amelyeket főképpen a délkelet-kínai Fucsien tartományból érkezett pénzekből vásároltak. A házakat úgy alakították át, hogy alkalmasak legyenek nagy méretű marihuána-ültetvények befogadására, mindegyik épületben több száz, ezer növénynek teremtve helyet – közölte az amerikai igazságügyi minisztérium.

Az épületekben folyó termesztést az árulta el, hogy rendkívül nagy volt az áramfogyasztás a nagy teljesítményű világítási rendszer, a légkondicionálás és más elektromos berendezések használata miatt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kizárás fenyegeti az LMP-t

  Kizárás fenyegeti az LMP-t

  Mivel a Jobbikkal karöltve támogatja az LMP Mirkóczki Ádám és Puzsér Róbert indulását is az őszi helyhatósági választásokon, akár az LMP kizárása is szóba jöhet a pártot magába foglaló EP-pártszövetségnél, az Európai Zöld Pártnál, mivel Philippe Lamberts frakció-szóvivő korábban úgy nyilatkozott: az LMP és a Jobbik szövetsége elfogadhatatlan.

 • Egy azték uralkodó sírjának nyomaira bukkanhattak Mexikóban

  Egy azték uralkodó sírjának nyomaira bukkanhattak Mexikóban

  Egy azték uralkodó sírhelyét jelölhetik azok az áldozati ajándékok, köztük egy gazdagon díszített, harcosnak öltöztetett jaguár és egy fiatal fiú maradványai, amelyeket a mexikóvárosi Templo Mayor (nagy templom) romjainál tártak fel a régészek.

 • A Hamász célpontjait bombázza az izraeli hadsereg a Gázai övezetben

  A Hamász célpontjait bombázza az izraeli hadsereg a Gázai övezetben

  Az izraeli hadsereg hétfőn megkezdte a radikális palesztin szervezet, a Hamász állásainak bombázását a Gázai övezetben, miután egy a palesztin területről kilőtt rakéta eltalált egy lakóházat Tel-Aviv térségében – jelentették a hadseregre hivatkozva a hírügynökségek.