EUR: 331,14 Ft
CHF: 302,48 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Külföld

Több tízezer beteg migráns érkezik évente Franciaországba

Miközben Macron elnök hihetetlen szigorról beszél, addig kiderült, egy kifejezetten elnéző törvényjavaslatot tervez  a migránsokkal kapcsolatban.

A legfontosabb kérdést meg sem kísérli megoldani: nem akarja száműzni az S-kartonnal rendelkező, azaz nyilvántartott, a közrendre veszélyes migránsokat, nem akarja kidobni az országból a dzsihadistákat, a szalafistákat, a terroristákat. És rengeteg más problémát sem old meg az új törvény – írja az Origo.


A lap beszámol arról is, hogy Macron például rövidíteni akarja a menedékjog elbírálásának az idejét. Most 15 hónap alatt döntenek, ezt akarja levinni 6-9 hónapra. Ez viszont rengeteg pénzbe kerül. A másik fontos probléma, a fellebbezés kérdése. Ez nagyon sok idő és pénz, ráadásul az elutasított kérelmek után a migránsok sokszor az uniós bírósághoz is fordulnak – ismerteti a portál.

Jean-Paul Gourévitch párizsi professzor ezzel kapcsolatban azt javasolja: a migráns fizessen 200 eurót a francia államnak minden fellebbezés után. Szerinte ez nem sok pénz, viszont van visszatartó ereje. Azt mondja: tekintse ezt a francia állam kauciónak. Ha jogos a fellebbezés, kapja vissza a pénzt, de ha nem, akkor tartsa meg az állam. Természetesen ez főleg a migránssegítő egyesületeket tántorítja el, hogy teljesen indokolatlan esetben is fellebbezzenek. Évente 60 ezer migránst utasítanak ki Franciaországból – ennyi fellebbezés nagyon sok pénz a segélyszervezeteknek – olvasható az Origo cikkében.


Egyébként Gourévitch azt is javasolja, hogy szigorítsanak a beteg migránsok beengedési és gyógykezelési gyakorlatán. Évente 40 ezer beteg migráns érkezik Franciaországba, ezek kezelése 100 millió eurót is jelenthet a francia államnak.

Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek