EUR: 315,90 Ft
CHF: 281,35 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Belföld

Tőkés László: Demokratikus és legitim módon nyerte meg a választásokat a Fidesz-KDNP pártszövetség

Kétség sem fér ahhoz, hogy Magyarországon demokratikus és legitim módon nyerte meg a választásokat a Fidesz-KDNP pártszövetség, ami egyben a kommunizmus végérvényes vereségét és a szélsőségesek fölött aratott győzelmet is jelenti – hangsúlyozta Tőkés László fideszes európai parlamenti képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán.

A képviselő tájékoztatása szerint, az uniós parlament néppárti frakciójának brüsszeli ülésén a vasárnapi választásokon a magyar kormánypárt eredményét bíráló egyes korábbi kijelentésekre reagálva kijelentette: sokkal jobb volna, hogyha a rágalmazók nem a magyarok esetleges antiszemitizmusával foglalkoznának, és nem Soros György nagytőkést védenék.


“Jobb volna, hogyha együttes erővel védenénk meg Európát és nemzeteinket: Svédországot a no-go zónáktól, Ausztriát és Magyarországot az illegális bevándorlóktól. A maga helyén ezt teszi Orbán Viktor miniszterelnök” – fogalmazott Tőkés László.

A képviselő arról is tájékoztatott, hogy Manfred Weber frakcióvezető felszólalásában azokra a kritikákra is reagált, amelyek a Fidesznek küldött gratulációja miatt érték. Egyebek mellett sajnálattal említette meg, hogy az Európa kulturális alapjainak megőrzését szorgalmazó húsvéti gondolatait Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának (ALDE) vezetője kirekesztőnek minősítette. A frakcióelnök egyebek mellett azon véleményének adott hangot, hogy noha a migrációs kvóták elutasításával nem ért egyet, az elutasítás politikai megfogalmazását jogosultnak tartja – tájékoztatott a fideszes képviselő.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gigajátszótér épül a Ligetben

  Gigajátszótér épül a Ligetben

  Megkezdődik Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb játszóterének kivitelezése a Liget Budapest projekt keretében; az úgynevezett Nagyjátszótér több mint 13 ezer négyzetméteren kap helyet a park dél-keleti részén.

 • Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  A március 18-24. között tartott idei TeSzedd! önkéntes szemétszedési akció sikere azt mutatja, hogy összefogott az ország egy tisztább környezetért – jelentette ki Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára.

 • Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Nyugati titkosszolgálatok információi mellett egy külföldi védett tanú vallomása alapján gyanítják a hatóságok, hogy a múlthéten Budapesten elfogott F.

 • Science Park épül Józsefvárosban

  Science Park épül Józsefvárosban

  Történelmi pillanatnak lehetünk tanúi, ugyanis egy Egészségipari-Biotechnológiai Science Park létrehozásáról kötött megállapodást Budapest három nagy egyeteme a VIII.