EUR: 313,46 Ft
CHF: 276,84 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Egyéb Győr

Tovább menetel a BL-ben a Győr

A friss Magyar Kupa-győztes zöld-fehérek a BL-negyeddöntő első fordulójában a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában hatgólos győzelmet arattak, így egy lépéssel közelebb kerültek ahhoz, hogy résztvevői lehessenek a versenysorozat csúcseseményének, a Women’s EHF Final 4-nak.

Igazi csapatmunka eredménye volt a Győri Audi ETO KC elmúlt hétvégi sikere, hiszen a korábbi sérült Nora Mörk, Tomori Zsuzsanna és Stine Oftedal mellett Nycke Groot is kidőlt: egy edzésen szenvedett combsérülést. Jó hír, hogy e két utóbbi játékos sérülése nem olyan súlyos, mint a többieké, így lábadozó társaikkal szemben ők hamarabb lehetnek újra az ETO segítségére.


Kiss Éva sorozatos bravúrjai is kellenek az ETO meneteléséhez!
Fotó: gyorietokc.hu

A Buducnost Podgorica ellen így megfogyatkozva még nagyobb siker, amit a lányok véghezvittek, azaz 26-20-ra legyőzték a montenegrói csapatot. A szombati, magyarországi mérkőzést már mindenképp nyugodtabban várhatják a lányok, s akkor talán már Oftedal is pályára léphet. A podgoricai mérkőzésen az egész csapat jól teljesített, de a mezőnyből a csapatkapitány Görbicz Anita, Kiss Éva és Eduarda Amorim mindenképpen kiemelkedőt nyújtott, sőt utóbbi két játékost a forduló legjobbjai közé is beválasztották.

Eduarda Amorim a Buducnost Podgorica elleni BL-negyeddöntős találkozó előtt legutóbb 2017 novemberében lépett pályára a nemzetközi versenysorozatban, de úgy tűnik, a hosszabb kihagyás nem hagyott nyomot az emlékein, a védekezés egyik kulcsembereként és a maga nyolc góljának köszönhetően az EHF TV stábja a forduló sztárjai közé választotta.


Eduarda Amorim hosszú ideje nem lépett pályára nemzetközi meccsen, de szombaton zseniálisan játszott!
Fotó: gyorietokc.hu

Kiss Éva hétről hétre ámulatba ejti a kézilabdás társadalom apraját-nagyját, a győri hálóőr ugyanis remek formában van, briliáns védések sorozatával örvendezteti meg szurkolóit és jár túl az ellenfelek eszén. A Magyar Kupa döntőjében is remekül védett, s a Győr örülhet neki, hogy két olyan remek kapusa van, mint Kiss Éva és Grimsbö.

Szombaton jön a folytatás, a Győri Audi ETO KC célja nem lehet más, mint a győzelem!

Kapcsolódó Cikkek