2020. január 29., szerda
Adél

Belföld

Túraútvonalat hoznak létre négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

Év végére készül el a négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei települést – Rákóczifalvát, Rákócziújfalut, Tiszavárkonyt és Vezsenyt – összekötő túraútvonal a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert 250 millió forint vissza nem térítendő támogatásból – közölte Kósa Lajos, Rákóczifalva polgármestere az MTI-vel.

Elmondta, hogy a konzorciumban benyújtott pályázat céljának nevezte a térségben egy túraútvonal mentén megközelíthető, már működő kulturális terek fejlesztését.


Jelenleg a közbeszerzés zajlik, a kivitelezés a tervek szerint nyár közepén kezdődik – jegyezte meg.

A polgármester a beruházás részleteiről elmondta: az útvonal Rákócziújfaluból indul, ahol a látogatók megtekinthetik a védett kunhalmot, amelyek köré a település szobrait telepítik és közösségi teret alakítanak ki.

A következő állomáson, Rákóczifalván bővítik a Macimúzeumot, helytörténeti múzeumot, ajándékboltot alakítanak ki, a túraútvonal része a tanösvény – sorolta a példákat a polgármester.

Kósa Lajos elmondta: fejlesztik a révhajó kikötőjét is, így a túrázók hajóval juthatnak el Tiszavárkonyba, ahol a Tisza-parton sétány és a település felújított közösségi tere várja a látogatókat, akik az Endre király-emlékműnél felújított, sütögetővel is ellátott parkban pihenhetnek – jegyezte meg.

Az utolsó állomás Vezseny, ahol a természeti értékekkel bíró Patkóban kilátót, mellette erdei pihenőhelyet alakítanak ki.

Kapcsolódó Cikkek