2019. december 06., péntek
Miklós

Belföld

Újabb hangfelvételek Gyárfás ügyében

Gyárfás Tamás letartóztatása csak a jéghegy csúcsa, a nyomozó hatóságnak nem egy, hanem „rengeteg kompromittáló hangfelvétele van a témában” – állítja a válasz.hu Heti Válasz online, ahol azt ígérték, a mai hetilapban további részleteket tárnak fel.

Értesüléseiket alátámasztja, hogy a rendőrség 2017. október 31-én indította újra a nyomozást az 1998. február 11-ei Fenyő-gyilkosság ügyében, vagyis két héttel azután, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúja szerint Ihász Sándor volt fővárosi, majd fellebbviteli főügyész október 17-én átvette irodájában Gyárfás Tamástól annak a hangfelvételnek a leiratát, amellyel – szintén a gyanú szerint – a gyilkos Jozef Roháchoz köthető Imrich K. megzsarolta Gyárfást. Bár a Központi Nyomozó Főügyészség szerint Ihász nem tett semmit a Fenyő-gyilkossághoz bizonyítékként szolgáló leirattal, a hangfelvételről a nyomozó hatóságok mégis értesültek, így felmerül a lehetőség, hogy az ügyben titkosszolgálati módszerek vezethettek nyomra.


Gyárfás állítja: senkinek, semmire nem adott megbízást Fotó: Mészáros Diána

Az már kiderült: Fenyő János médiavállalkozót, Gyárfás akkori üzleti riválisát Jozef Rohác végezte ki, a gyanúsítás szerint Portik Tamás maffiózó parancsára, akinek Gyárfás Tamás adhatott megbízást az emberölésre.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Már nem érdekli a 3-as metró Karácsonyt

  Már nem érdekli a 3-as metró Karácsonyt

  Bár korábban még tüntettek és aláírást is gyűjtöttek a 3-as metró felújításáért, most Karácsony Gergely főpolgármester szerint lehet, hogy nem is lett volna fontos felújítani a korábban folyamatosan leálló és kigyulladó vonalat.

 • Zaklatással vádolják Gyurcsány jobbkezét

  Zaklatással vádolják Gyurcsány jobbkezét

   Zaklatással vádolta meg egy ismert zenész Gréczy Zsolt DK-s politikust, amit nyílt levélben közölt a közösségi oldalán. Gréczy állítólag évek óta zaklatja a népszerű dobos, Zsoldos Dedy párját, aki egy gyermek édesanyja.

 • Orbán: Isten óvja Japánt és a magyarokat!

  Orbán: Isten óvja Japánt és a magyarokat!

  Orbán Viktor miniszterelnök Japánba utazott, ahol megnyitotta a Kincsek Budapestről: európai és magyar mesterművek a budapesti Szépművészeti Múzeumból és a Magyar Nemzeti Galériából című tárlatot a tokiói Szépművészeti Múzeumban.