EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,30 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Belföld

Újabb részletek derültek ki a Jobbik vesztegetési ügyével kapcsolatban

Olyan információk, dokumentumok jutottak az Origó birtokában, amelyek megmagyarázzák, hogy miért vesztegette meg Jobbik az FKgP-t és miért tehették meg mindezt Kisgazda forrásuk elmesélte az ügy mozgatórugóit, amelyből egyértelműen a rendszerváltás legsúlyosabb vesztegetési ügye rajzolódik ki – írja az Origó.

Mint arról már korábban beszámoltunk a Mandiner információi alapján, a Jobbik a kisgazdák központi irodájának rezsijét, valamint jogászaik munkadíját is fizette volna. Egyetlen feltételük volt: a kisgazda jelöltek lépjenek vissza a Jobbik javára. A kisgazdák nem lépnek vissza, inkább feljelentést tesznek választási bűncselekmény miatt.


A TV2 Tények című műsorában Paulina László a Kisgazdapárt alelnöke azt állította, hogy a Jobbik különféle anyagi juttatásokat ajánlott fel a pártnak, cserébe a visszalépésükért.

A lap birtokába került egy döbbenetes, 2014 márciusában keltezett dokumentum, amely szerint egy kisgazda politikus a pártbeli pénzügyi helyzet ellenére havi nettó 500 ezer forintos fizetésért bízott meg egy ügyvédet a párt „törvényes helyzetének rendezése ügyében”. Forrásuk elmondása szerint bevett szokásnak számít már egy ideje a pártban az anyagi fedezet nélküli ígérgetés, aminek vannak hátulütői: folyamatosan gyűlnek a pénz nélkül maradt ellenségek.


Kisgazda forrásuk kiemelte, hogy Balogh és Cseh Sándor alelnök megállapodtak abban, hogy felkeresik Vona pártját, mintegy anyagi megmentőként.

Így született meg a Jobbik-FKgP paktum, amely nem is volt olyan jó ötlet, mint ahogy elsőnek tűnhetett. Ugyanis a két párt közötti szerződés nyilvánosságra került, és a Jobbikról meglehetősen erős bizonyítványt állított ki – olvasható az Origón.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Demetervin Pincészet – Délceg

  Demetervin Pincészet – Délceg

  A 2017-es évjáratú Délceg nevű furmint és hárslevelű házasítású bora nyerte el “Debrecen Város Fehér Bora 2019” címet.

 • Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nem számítottak hivatalos személynek azok az ellenzéki politikusok, akik szabályosan megostromolták az MTV stúdióit múlt év decemberében, ezért ellenük és nem az őket az épületből eltávolító fegyveres biztonsági őrök ellen indít nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség.

 • Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Jogállamisághoz kötnék az uniós kifizetéseket, illetve rengeteg pénzt adnának civil szervezeteknek az Európa Parlamenti képviselők, akik mindkét indítványt megszavazták múlt csütörtökön.

 • Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújulhat a Semmelweis Egyetem – jelentette ki Merkely Béla, az intézmény rektora hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.