2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Belföld

Újabb részletek derültek ki a Jobbik vesztegetési ügyével kapcsolatban

Olyan információk, dokumentumok jutottak az Origó birtokában, amelyek megmagyarázzák, hogy miért vesztegette meg Jobbik az FKgP-t és miért tehették meg mindezt Kisgazda forrásuk elmesélte az ügy mozgatórugóit, amelyből egyértelműen a rendszerváltás legsúlyosabb vesztegetési ügye rajzolódik ki – írja az Origó.

Mint arról már korábban beszámoltunk a Mandiner információi alapján, a Jobbik a kisgazdák központi irodájának rezsijét, valamint jogászaik munkadíját is fizette volna. Egyetlen feltételük volt: a kisgazda jelöltek lépjenek vissza a Jobbik javára. A kisgazdák nem lépnek vissza, inkább feljelentést tesznek választási bűncselekmény miatt.


A TV2 Tények című műsorában Paulina László a Kisgazdapárt alelnöke azt állította, hogy a Jobbik különféle anyagi juttatásokat ajánlott fel a pártnak, cserébe a visszalépésükért.

A lap birtokába került egy döbbenetes, 2014 márciusában keltezett dokumentum, amely szerint egy kisgazda politikus a pártbeli pénzügyi helyzet ellenére havi nettó 500 ezer forintos fizetésért bízott meg egy ügyvédet a párt „törvényes helyzetének rendezése ügyében”. Forrásuk elmondása szerint bevett szokásnak számít már egy ideje a pártban az anyagi fedezet nélküli ígérgetés, aminek vannak hátulütői: folyamatosan gyűlnek a pénz nélkül maradt ellenségek.


Kisgazda forrásuk kiemelte, hogy Balogh és Cseh Sándor alelnök megállapodtak abban, hogy felkeresik Vona pártját, mintegy anyagi megmentőként.

Így született meg a Jobbik-FKgP paktum, amely nem is volt olyan jó ötlet, mint ahogy elsőnek tűnhetett. Ugyanis a két párt közötti szerződés nyilvánosságra került, és a Jobbikról meglehetősen erős bizonyítványt állított ki – olvasható az Origón.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek