EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,49 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Belföld

Újabb tanú vallott Czeglédy ellen

A TV2 tanúja állítja: Czeglédy Csaba a bűnszervezetén keresztül szerzett pénzekből Gyurcsány Ferencet finanszírozta, valamint magánvagyonát is gyarapította, miközben kémkedett főnökének az MSZP-ben. Ráadásul arról is beszélt a tanú, hogy a Jobbik kampányát szintén finanszírozta az „MSZP pénztárnoka”.

Egy tanú vallott a Tényeknek arról, hogyan dolgozott Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök és Czeglédy Csaba. A férfi elmondta: a bűnszervezetben, különösen jelentős értékre elkövetett csalással vádolt Czeglédy az MSZP-ben is Gyurcsány embere volt, segítette a DK megszervezését, de abban nem vállalt szerepet.


„Így Gyurcsány Ferenc mindig mindenről tudott, ami az MSZP-ben történt. Ráadásul akiket az MSZP-ben Czeglédy finanszírozott, nem voltak a DK-val ellenségesek” – mesélte a tanú, aki részletekről is beszámolt, hogyan jutottak el korrupciós pénzek Czeglédyn át Gyurcsánytól azokhoz a „kis- vagy nagyhalakhoz”, akiket le akartak fizetni.

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

„Kis fehér papírcetliken érkezett az összeg Czeglédyhez, aki kiosztotta a pénzeket. Mindig neki szóltak, ha készpénz kellett erre, arra. Czeglédy cipősdobozban vitte a pénzt Gyurcsányéknak. Bejáratos volt a Gyurcsány-házba is” – állítja a férfi a TV2 felvételén. Azt is elmondja: Czeglédy Gyurcsány személyes ügyeit is intézte.


„Ezek olyan törvénytelen feladatok voltak, amelyeket Gyurcsány Ferenc közvetlenül nem intézhet.”

Czeglédy információkat is gyűjtött politikustársairól: „Tulajdonképpen Czeglédy mindezek révén annyi információ birtokában van, ami az MSZP és a DK teljes bukását eredményezheti” – szögezi le a megszólaló, aki szerint ezért is védik ennyire Czeglédyt a baloldali pártok.

De nem csak a DK-t és az MSZP-t, hanem a Jobbikot is támogatta Czeglédy: a tanú szerint Kész Zoltánnak 50 millió forintot (ötven kicsi indiánként emlegették) adott, a Tények tanúja szerint a Jobbik kampányaiba is beszállt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hollik: Belülről kell megváltoztatni az uniót

  Hollik: Belülről kell megváltoztatni az uniót

  Az Európai Unió teljesen rossz működése, a bevándorláspárti politikája és elfordulása a keresztény értékektől Magyarország számára kockázatot jelent – mondta Hollik István az ECHO TV Bayer show című műsorában.

 • Nyomozhatnak a jobbikos után

  Nyomozhatnak a jobbikos után

  Felfüggesztette az Országgyűlés Farkas Gergely jobbikos képviselő mentelmi jogát, amiért Farkas 2018-ban még jelöltként 600 ezres kötlségtérítést ajánlott Kiskunhalason az LMP jelöltjének, hogy cserébe Midi Melánia visszalépjen a választástól.

 • A politika nem nélkülözheti az írástudókat

  A politika nem nélkülözheti az írástudókat

  A politika nem nélkülözheti az írástudókat – mondta Balog Zoltán korábbi emberi erőforrás miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke, a Magyar politikai enciklopédia bemutatóján, hétfőn Budapesten.