2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Belföld

Vágónak is jutott Czeglédy lopott pénzéből

Az egykori kvízmester, ma DK-s elnökségi tag Vágó István is kaphatott abból a pénzből, amelyet Czeglédy Csaba a hatóságok gyanúja szerint elcsalt, majd baloldali kampányesemények fedezésére fordított – értesült a Pesti Srácok. Vágó ugyanis Gyurcsány több kampányrendezvényén is szerepet vállalt, amelyeket a Human Operator finanszírozott.
A Pesti Srácoknak még korábban szólalt meg egy szombathelyi vállalkozó, aki szerint meglehetősen gyakori volt, hogy Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció (DK) kampányrendezvényeit a bűnszervezetben elkövetett, 6,3 milliárd forintnyi közpénzt eltüntető költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba cége, a Human Operator szervezte és finanszírozta. Ezek között számos olyan akadt, ahol az egykori kvízmester, Vágó István vállalta a felkonferálás szolgai feladatát. Persze aligha ingyen. Ennek fényében viszont a Pesti Srácok rámutat: az egykor a baloldallal még csak szimpatizáló, ma már hithű DK-s tévés honoráriuma is abból a pénzből származhatott, amelyet a gyanú szerint Czeglédy iskolaszövetkezeti maffiája kilopott az államkasszából.
Gyurcsány és Czeglédy összefonódása jól dokumentált: először a DK elnökéről derült ki, hogy több alkalommal is százmilliós nagyságrendben kölcsönzött Czeglédy cégének. Aztán a közelmúltban egy tanú a TV2-nek azt is megerősítette: a Human Operatorból eltűnt pénzből Czeglédy Gyurcsány utasítására juttatta el a megvesztegetésre szánt pénzeket cipősdobozokban a kinézett „kis- és nagyhalakhoz”.
Azt pedig már a Pesti Srácoknak nyilatkozó tanú állítja: Czeglédy már a Gyurcsány-féle MSZP idején a kampányok fő szervezője és finanszírozója volt, a hivatalosan más munkákra toborzott diáksereget illegálisan használta kampánycélokra.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek