EUR: 324,64 Ft
CHF: 279,34 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Belföld

Vágónak is jutott Czeglédy lopott pénzéből

Az egykori kvízmester, ma DK-s elnökségi tag Vágó István is kaphatott abból a pénzből, amelyet Czeglédy Csaba a hatóságok gyanúja szerint elcsalt, majd baloldali kampányesemények fedezésére fordított – értesült a Pesti Srácok. Vágó ugyanis Gyurcsány több kampányrendezvényén is szerepet vállalt, amelyeket a Human Operator finanszírozott.
A Pesti Srácoknak még korábban szólalt meg egy szombathelyi vállalkozó, aki szerint meglehetősen gyakori volt, hogy Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció (DK) kampányrendezvényeit a bűnszervezetben elkövetett, 6,3 milliárd forintnyi közpénzt eltüntető költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba cége, a Human Operator szervezte és finanszírozta. Ezek között számos olyan akadt, ahol az egykori kvízmester, Vágó István vállalta a felkonferálás szolgai feladatát. Persze aligha ingyen. Ennek fényében viszont a Pesti Srácok rámutat: az egykor a baloldallal még csak szimpatizáló, ma már hithű DK-s tévés honoráriuma is abból a pénzből származhatott, amelyet a gyanú szerint Czeglédy iskolaszövetkezeti maffiája kilopott az államkasszából.
Gyurcsány és Czeglédy összefonódása jól dokumentált: először a DK elnökéről derült ki, hogy több alkalommal is százmilliós nagyságrendben kölcsönzött Czeglédy cégének. Aztán a közelmúltban egy tanú a TV2-nek azt is megerősítette: a Human Operatorból eltűnt pénzből Czeglédy Gyurcsány utasítására juttatta el a megvesztegetésre szánt pénzeket cipősdobozokban a kinézett „kis- és nagyhalakhoz”.
Azt pedig már a Pesti Srácoknak nyilatkozó tanú állítja: Czeglédy már a Gyurcsány-féle MSZP idején a kampányok fő szervezője és finanszírozója volt, a hivatalosan más munkákra toborzott diáksereget illegálisan használta kampánycélokra.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Balázs: Működik a Modern városok, indul a Modern falvak program

  Orbán Balázs: Működik a Modern városok, indul a Modern falvak program

  A Modern városok program 200-nál több, már elindult projektjének háromnegyede tervezési, illetve kivitelezési szakaszban van, és jövőre indulhat a legkisebb települések népességmegtartó képességét fejlesztő Modern falvak program – mondta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

 • Az ENSZ migrációs csomagja nem képviseli az európaiak érdekeit

  Az ENSZ migrációs csomagja nem képviseli az európaiak érdekeit

  Az ENSZ globális migrációs csomagja nem az európai emberek, hanem a kibocsátó országok érdekeit képviseli – hangsúlyozta a Kossuth rádió 180 perc című műsorában csütörtök reggel a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

 • Idén eddig 851 millió forint tartozást engedett el az állam a gyermekek után

  Idén eddig 851 millió forint tartozást engedett el az állam a gyermekek után

  Idén minimum tízmilliárd forint áll rendelkezésre azon családok számára, ahol legalább három gyermek van és jelzáloghitel-tartozással rendelkeznek. Számukra januártól a harmadik gyerektől gyermekenként egymillió forintos kedvezmény jár a hiteltörlesztéshez, eddig már 851 családot támogatott így az állam – tudta meg a Magyar Idők.