EUR: 317,75 Ft
CHF: 279,88 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb

Van érzelmileg feltöltő vállalati kultúra!

Orange cartoon characters praises his workmate., Image: 169709665, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Panthermedia

Az elégedett dolgozó a legjobb munkavállaló. Amellett, hogy hatékonyabb, elkötelezettebb, másokat is jobban inspirál. Az elégedettséget nem csak anyagiakkal lehet elérni. Az Institute for Public Relations kutatásai is arra világítanak rá, hogy a mindennapi munkavállalói élmény kialakításában milyen fontos szerepet játszanak az emberi érzések. A világ vezető munkaadói egyre kreatívabbakká válnak, ha arról van szó, hogyan tartsák meg vagy vonzzák magukhoz a tehetséges munkavállalókat. Az Amazon például nemrég jelentette be, hogy heti 30 órás munkaidőt tesztel. Az Airbnb évente 2000 dolláros „ösztöndíjat” biztosít alkalmazottai utazásához. A Netflix a közelmúltban egy év szülői szabadságot ajánlott alkalmazottainak. Nem kell azonban mindig ilyen nagy léptékben gondolkodni. A dolgozóknak fontos az a tudat, hogy van értelme a munkájuknak, ami aztán hozzájárul a vállalat víziójához is. A munkahelyi mellőzöttség ugyanolyan rossz, mint ha valakit zaklatnak. A közös ebéd, kávészünetek vagy vezetőként csapatépítők szervezése rengeteget jelenthet ennek javításában. A rendszeres visszajelzés is fontos: minden cégnél kellene lennie valamilyen értékelési rendszernek, amelyben ugyanazon kritériumok alapján vizsgálhatják a dolgozók teljesítményét. Ha egy munkáltató érzékelteti a munkavállalókkal, hogy nemcsak „darabáruként” kezeli őket, hanem emberként is, az hatványozott érzelmi hatással járhat. Egy-egy meglepetésszerű ajándék, egy szülinapi képeslap vagy a gyermek születésekor egy üdvözlet, csodákra képes.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.