EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,34 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb Sopron

Varázsszavak-ősbemutató

Véghajrában a dESZKa Társulat legújabb musicalje, a Varázsszavak. A mű a Holt költők társasága című regény és film feldolgozása, és a méltán híres Kowalsky meg a Vega dalaival készül – tudtuk meg Betuker Botondtól, a darab írójától és rendezőjétől.


– Közel másfél évet dolgoztam a darabon, a gyermekemnek érzem, mint az egész társulatot. A jelenlegi csapatra is nagyon büszke vagyok, mert az új társulati tagok egyből mély vízbe kerültek. Ők többszörös munkát végeztek, hogy ugyanazon a színvonalon tudják folytatni a munkát, ahol a régi csapat befejezte. Persze most is lesz egy kicsivel több fűszer a produkcióban.
A darab legfontosabb mondanivalója a „Ragadd meg a napot!”. Használjuk ki a lehetőségeket az életben. Emellett embereket, kapcsolatokat, hierarchikus viszonyokat, hibákat mutat be a mű. Betuker Botond szerint úgy kell tudnunk élni ma, hogy büszkén tudjunk tekinteni holnap a tegnapra.
Az integrált társulat ősbemutatója április 12-én, csütörtökön 19 órakor lesz a GYIK Rendezvényházban, majd április 16-án is bemutatják a produkciót.
A telt házasnak ígérkező díszbemutatón tiszteletét teszi a Kowalsky meg a Vega: a népszerű zenekar tavaszi turnéját szakítja meg, hogy ott lehessen a premieren.
A társulat nagy erőkkel készül, hogy idén tavasszal mindenkit arra késztessen: Ragadd meg a napot!


Varázsszavak
A dESZKa Társulat ősbemutatója
április 12. 19 óra
GYIK Rendezvényház

Betuker Botond közel másfél évet dolgozott a darabon
Fotó: jobika

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.