EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,34 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb Dunaújváros

Végleges a program és a zsűri

„Rajtra kész” a Fejér Megyei Diáknapok programja. A háromnapos rendezvény Dunaújváros több helyszínén zajlik, és összesen több mint ezer középiskolás vesz részt rajta április 13. és 15. között. 

Az idén Dunaújváros ad otthont a Fejér Megyei Diáknapoknak. A középiskolások művészeti seregszemléjére idén mintegy ezer tanuló jelentkezett, hogy megmutassa tudását a szakértő zsűrinek. A döntnökök közé természetesen több dunaújvárosi szakember is bekerült, köztük Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója, aki a honismereti kategóriában vizsgálja a „versenyzők” tudását, a könnyűzenei zsűriben Kelemen Angelika dunaújvárosi származású énekesnő kapott helyet, míg a képző-, nép- és iparművészeti munkákat többek között Várnai Gyula, Dunaújváros egyik ismert képzőművésze ítéli majd meg, de szintén a házigazda várost képviseli az irodalmi kategóriában zsűriző Kálnay Adél írónő.


Színjátszás kategóriában is bizonyíthatnak a diákok
(fotó: Fejér Megyei Diáknapok)

A Diáknapok rendezvényét számos kísérő program egészíti ki: egyebek mellett április 14-én 14 órakor megnyitja kapuit a Dózsa Mozicentrum a résztvevők előtt, akik a Kincsem, 16.30-tól pedig a Valami Amerika 3. című filmet láthatják, természetesen ingyen. Április 15-én pedig egy buszos városnézést tartanak Dunaújvárosban. A háromnapos rendezvényt a 14 órakor kezdődő gála zárja a Bartók Kamaraszínházban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.