2019. október 22., kedd
Előd

Belföld

Verekedés és botrány az LMP-ben: Sallai kitálal!

Sosem látott belső feszültségek vannak az LMP-n belül. Tegnap robbant a hír, hogy Hadházy és Sallai R. Benedek között fizikai inzultussá fajultak az ellentétek egy visszalépett képviselő etikai bizottsági meghallgatásán. Utóbbi ellen azonnal megindították a fegyelmi eljárást, aki nem mond le, nem lép ki.  Sallai úgy látja, hogy Hadházy, a jóravaló korrupcióüldöző csak eljátszotta a történteket, azért, hogy mentse a bőrét az ellene indított fegyelmi eljárás miatt. Szél Bernadettnek is volt üzenete.

Tegnap az Origo írta meg, hogy Hadházy és Sallai R. Benedek között fizikai inzultussá fajultak az ellentétek egy visszalépett képviselő etikai bizottsági meghallgatásán. A verekedést több LMP-s is megerősítette, igaz, egyes vélemények szerint Hadházy csak tettette az eszméletvesztést. Az érintettek meglehetősen ellentmondásosan nyilatkoztak az esetet követően: a párt korrupciós szakszóvivője szerint „Sallai Titkár Úr rendkívül méltatlanul és helytelenül viselkedett vele szemben”, míg Sallai Róbert az Origo SMS-ére annyit írt, hogy „nem tett ilyet”.


Egy biztos, a párt a történtek után azonnal fegyelmi eljárást indított Sallai R. Benedekkel szemben, Szél Bernadett, a párt elnöke pedig felszólította Sallait, hogy azonnali hatállyal mondjon le a titkári pozíciójáról. Nem csak Sallain csattanhat az ostor; a portál úgy tudja, hogy az LMP-ben egyre többen jöttek rá, óriási hiba volt bevenni a pártba Hadházyt, mert a politikus Simicska Lajos embereként próbálta befolyásolni a párt irányvonalát és elnökségi engedély nélkül próbált alkut kötni a balliberális pártokkal a kampány során.

Ilyen helyzetben ragadott billentyűzetet Sallai R. Róbert, meglehetősen erős lett.


Sallai kitálalt az LMP-ről

A hosszabb Facebook-bejegyzése elején Sallai összefoglalta politikai pályafutásának legfontosabb állomásait:

  • kampánynyitón való bocskaiban történő megjelenése miatt volt náci
  • három millió hektáros nagybirtokos is lett
  • majd most agresszor vált belőle.

Ezt követően az írásban váltogatták egymást az irodalmi igényességgel megfogalmazott, a vidéki élet szépségeit leíró, valamint Hadházy Ákosnak és Szél Bernadettnek odaszúró gondolatok.

“Hadházy a fegyelmi eljárása elöl egy megjátszott színdarabba menekült, én meg ostoba módon segítettem neki. Dettin, akitől „lehet más a politika” elvén pár alkalommal számon kértem a közpénzből létrehozott ruhatárát, a százezres fodrászszámlákat, a 20 milliós őt ünneplő nagygyűlést – és sorolhatnám, most már profi politikusként reagál: él a lehetőséggel, hogy távozzak azonnal a közéletből, mert kezdtek kínosak lenni számára is a kérdések, amiket most véletlenül nem Hadházy kérdez, mert őt is megválogatja, hol lásson visszaéléseket.” – írja az LMP-s politikus.

Sorait pedig azzal zárja, hogy innen, ahonnan most a sorait írja, messze van Hadházy, és a többi hasonló politikus, és csak a remény van: lehet más a politika.

Kapcsolódó Cikkek