EUR: 317,86 Ft
CHF: 280,82 Ft
2019. január 24., csütörtök
Timót

Belföld

Veréssel vádolják az LMP-st

Verekedésről szóltak a hírek az LMP hétvégi elnökségi ülése után, ám az érintettek ezt egyrészt tagadták, másrészt mellébeszéltek. A veréssel vádolt Sallai Róbert Benedek állítja: nem ütötte meg Hadházy Ákost, aki szerinte csak szimulált.

A hétvégén hatalmas felháborodást váltott ki a hír, hogy az LMP-elnökség titkára székestől „felborította” Hadházy Ákost, a párt leköszönt társelnökét. Mint ismert: szombaton azért ült össze a párt elnöksége, hogy három visszalépésekről tárgyaló tagjuk – köztük Hadházy Ákos társelnök – fegyelmi ügyéről tárgyaljanak. Ehelyett a hírek szerint Hadházy és Sallai úgy összekülönböztek, hogy Hadházyhoz agyrázkódás miatt mentőt kellett hívni. Többek között ezt az információt is erősen megkérdőjelezi Sallai Róbert Benedek vasárnapi Facebook-posztja, amelyben azt írja: „Hadházy játssza a felrúgott focistát, majd délután már tüntetésen tetszeleg, mert mit számít neki bármi, ha szerepelhet?”


Sallai az ő közéletből való távozását követelő Szél Bernadett társelnöknek is választ ad írásában.

„Mondjak le? Lépjek ki? Dehogy teszem! Fel sem merül, zárjanak ki, vagy csináljanak amit akarnak, de Hadházy Ákost nem ütöttem meg, és a felháborodásom pedig jogos volt, mert hónapok óta fillérekért árulják az LMP-t és annak minden alapelvét.”


Sallai Róbert Benedek nem mond le Fotó: MTI

Azt továbbra sem tudni, mi is történt pontosan a hétvégi elnökségin. Kerestük az LMP sajtóosztályát, de a kérdéseinkre lapzártánkig nem kaptunk választ, ahogy a két politikus sem értük el telefonon. Sallai ugyanakkor az ATV-nek azt mondta: Hadházy „kikacagta”, amit ő indulatosan reagált le, de nem ütötte meg. Hadházy szerint ugyanakkor párttársát „az érzelmek és indulatok jobban elragadtatták, mint kellett volna”.

 

Így üzent Szélnek Sallai

„Dettin, akitől »lehet más a politika« elvén pár alkalommal számon kértem a közpénzből létrehozott ruhatárát, a százezres fodrászszámlákat, a 20 milliós őt ünneplő nagygyűlést – és sorolhatnám –, most már profi politikusként reagál: él a lehetőséggel, hogy távozzak azonnal a közéletből, mert kezdtek kínosak lenni számára is a kérdések…” – írta a Facebookon Sallai Szél Bernadett társelnöknek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Századvég: Ellenőrizzék a nemzetek az EB-t

  Századvég: Ellenőrizzék a nemzetek az EB-t

  A közelmúltban az EU-t irányító Európai Bizottság rendkívüli  gondot fordított a tagállami költések ellenőrzésére, de hogy maga a Bizottság mire költi a tagállami befizetéseket, az a tagállamok számára egyáltalán nem transzparens. Ezért a Századvég Alapítvány kidolgozott egy javaslatot, amelynek célja egy uniós hivatal felállítása, amely valamennyi intézményi kiadás pénzügyi ellenőrzését végezné, hogy így biztosítsák: a Bizottság valóban az európai emberek javát szolgáló intézkedésekre költse a közös EU-s vagyont, ne ellentétes célokat szolgáló magánszemélyek és szervezetek kifizetőhelyeként működjön.

 • Brutális szkinhedvezér volt Sneider

  Brutális szkinhedvezér volt Sneider

  Újabb részletek láttak napvilágot abból a büntetőügyből, amely során a Jobbik mostani elnöke, Sneider Tamás a rendszerváltás idején szkinhed társaival agyba-főbe vert egy cigányembert és amiért 8 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

 • Sikeres volt a nemzeti konzultáció

  Sikeres volt a nemzeti konzultáció

  A közelmúlt legsikeresebb nemzeti konzultációja zajlott 2017 év végén, a családok védelméről  szóló kérdőívet ugyanis 1,4 millióan töltötték ki, és minden kérdésnél 90 százalék fölötti volt az igen válaszok aránya.

 • Angyalkák a földön

  Angyalkák a földön

  Gondolta volna a fene, hogy a Magyar Kultúra Napja kapcsán angyalkák lepik el Rákosmentét.