2018. április 21., szombat
Konrád

Belföld

Veréssel vádolják az LMP-st

Verekedésről szóltak a hírek az LMP hétvégi elnökségi ülése után, ám az érintettek ezt egyrészt tagadták, másrészt mellébeszéltek. A veréssel vádolt Sallai Róbert Benedek állítja: nem ütötte meg Hadházy Ákost, aki szerinte csak szimulált.

A hétvégén hatalmas felháborodást váltott ki a hír, hogy az LMP-elnökség titkára székestől „felborította” Hadházy Ákost, a párt leköszönt társelnökét. Mint ismert: szombaton azért ült össze a párt elnöksége, hogy három visszalépésekről tárgyaló tagjuk – köztük Hadházy Ákos társelnök – fegyelmi ügyéről tárgyaljanak. Ehelyett a hírek szerint Hadházy és Sallai úgy összekülönböztek, hogy Hadházyhoz agyrázkódás miatt mentőt kellett hívni. Többek között ezt az információt is erősen megkérdőjelezi Sallai Róbert Benedek vasárnapi Facebook-posztja, amelyben azt írja: „Hadházy játssza a felrúgott focistát, majd délután már tüntetésen tetszeleg, mert mit számít neki bármi, ha szerepelhet?”


Sallai az ő közéletből való távozását követelő Szél Bernadett társelnöknek is választ ad írásában.

„Mondjak le? Lépjek ki? Dehogy teszem! Fel sem merül, zárjanak ki, vagy csináljanak amit akarnak, de Hadházy Ákost nem ütöttem meg, és a felháborodásom pedig jogos volt, mert hónapok óta fillérekért árulják az LMP-t és annak minden alapelvét.”


Sallai Róbert Benedek nem mond le Fotó: MTI

Azt továbbra sem tudni, mi is történt pontosan a hétvégi elnökségin. Kerestük az LMP sajtóosztályát, de a kérdéseinkre lapzártánkig nem kaptunk választ, ahogy a két politikus sem értük el telefonon. Sallai ugyanakkor az ATV-nek azt mondta: Hadházy „kikacagta”, amit ő indulatosan reagált le, de nem ütötte meg. Hadházy szerint ugyanakkor párttársát „az érzelmek és indulatok jobban elragadtatták, mint kellett volna”.

 

Így üzent Szélnek Sallai

„Dettin, akitől »lehet más a politika« elvén pár alkalommal számon kértem a közpénzből létrehozott ruhatárát, a százezres fodrászszámlákat, a 20 milliós őt ünneplő nagygyűlést – és sorolhatnám –, most már profi politikusként reagál: él a lehetőséggel, hogy távozzak azonnal a közéletből, mert kezdtek kínosak lenni számára is a kérdések…” – írta a Facebookon Sallai Szél Bernadett társelnöknek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

    Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

    Nagymenő vagy kicsinyes alak? Jövőbelátó zseni vagy gazember? – 43 éves korában végezték ki brutálisan Fenyő Jánost. Életében is megosztó személyiség volt, akadtak akik rajongtak érte, míg mások egyenesen gyűlölték.

  • Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    A választások eredménye megerősítette, hogy a gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak, így a következő években is a tartós, évi 4 százalék körüli növekedés, a stabil pénzügyi alapok fenntartása, az államadósság csökkentése, az államháztartási hiány további mérséklése, a munkanélküliség csökkentése és a teljes foglalkoztatás megvalósítása kiemelten fontos marad – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.