EUR: 314,48 Ft
CHF: 278,30 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Belföld

Vona általános véleménye a választókról: Moslékzabáló disznók

Mint arról korábban beszámoltunk, botrányos írást közölt Vona Gábor a magyar választókról 2013-ban, amelyben a szavazópolgárok egyes rétegeinek értelmi szintjét az egysejtű papucsállatkáéhoz hasonlította, de „moslékzabáló disznókkal” is példálózott. Hiába kezdtek utána vad „cukiságkampányba”, a Jobbik elnöke és elnökségi tagjai az elmúlt években is sorra bizonyították: most is „stupidnak” nézik választóikat.

A kormányváltásról álmodozó Jobbik demokratikus álcája megint lehullt. Ezúttal a Pesti Srácok bukkant egy újabb gyöngyszemre, amely bizonyítja: a Jobbik nem tenni akar azokért, akiktől kicsikarja voksukat, hanem mélységesen lenézi az átlagos szavazópolgárt. A portál felidézi Vona Gábor Jobbik-elnök 2013-ban, a Magyar Hüperion folyóiratban közölt vaskos írását, amelyben a szélsőjobboldali politikus tipizálja a magyar polgárokat politikai ismereteik alapján.


Vona Gábor a választókról: “a liberális demokrácia nagy állatudvarában a stupid a disznó, amely moslékban hentereg és mindent megzabál
MTI Fotó: Mónus Márton

„Az első típus a stupid, vagyis az a szellemileg korlátolt ember, aki a történelem nagy kérdésének felvetéséig el sem jut… Sokat fogyaszt, keveset engedetlenkedik, de legkevésbé gondolkodik… e kategória lélekszáma egyáltalán nem alacsony, sőt, a növekedése feltartóztathatatlannak tűnik” – írta Vona Gábor a választópolgárok széles rétegéről, de ennél messzebbre is ment: „…a papucsállatkával összemérve csupán mennyiségi különbségek felmutatására képes…” – írta a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, aki írásában azt is megerősíti, hogy nem egy elenyésző kisebbséget néz le ennyire, hanem magyar polgárok nagy tömegeit, amikor kifejti: csak azért ejt szót róluk, mert „lényegi a szerepük” a modern kori politika alakításában. Sőt: azt is meghatározza, hol lenne szerinte helyük az „ilyeneknek”:

„A liberális demokrácia nagy állatudvarában a stupid a disznó, amely moslékban hentereg és mindent megzabál.”


Ez megmagyarázza, miért is próbálta a Jobbik az elmúlt hónapokban olyan lehetetlen jelszavakkal etetni a választókat, mint a számtalan közgazdasági szakember szerint megvalósíthatatlan „bérunió” vagy a faék-egyszerűségű választási jelmondatuk: „Mi győzünk, ti nyertek”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogszabályba ütköző lehet, hogy Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester és felesége, Vincze Felícia cége, A Te Születésed Kft. 2016-2017-ben is jelentősen alacsonyabb adóalapot vallott be, mint amennyit a cég honlapján szereplő szüléslevezetések száma alapján kiszámlázhattak – nyilatkozta az Origónak a Századvég elemzője.

 • Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Felfüggesztését kérte a Fidesz a balra tolódó, erősen megosztott Európai Néppártban. A kizárásra játszó balliberális politikusok dupla kudarcot vallottak Brüsszelben, ahol soros György fia is megjelent.

 • Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Több mint három éve vár gazdira az Illatos úti ebtelepen Dodó, a legszebb korában lévő, staffordshire jellegű kankutya, aki gondozói szerint félreértett zseni, és egyben lelkes futóbajnok.