EUR: 315,87 Ft
CHF: 281,22 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Belföld

“Vona baba és a 40 rabló”, “Számoljunk Fletóval!” – vicces könyborítókkal kampányolnak fiatalok

Rendkívül kreatív ötlettel kampányol a kormánypártok mellett a Fidelitas néhány ifjú tagja: ellenzéki politikusok visszásságaira figyelmeztető üzenetekbe csomagolva olvassák könyveiket a tömegközlekedési eszközökön.

– Be kell valljam, az alapötlet egy korábbi amerikai kampányból származnak, de néhány társammal úgy véltük, a mostani felfokozott kampányhangulatban a csendes, szatirikus üzenetek is elég jól eljuthatnak a bizonytalanokhoz – magyarázt a Lokálnak Rimóczi Norbert ötletgazda.


A fiatalok nem sokat tököltek: az ötlet kipattanásának estéjén máris legyártottak néhány, kötelező olvasmányok, tankönyvek jegyeit mutató papírborítót, amelyekben aztán megutaztatták főiskolai, egyetemi jegyzeteiket, olvasmányaikat.

– Elsőként a fővárosi tömegközlekedésben teszteltük, mit szólnak az emberek a kezdeményezéshez. A fogadtatás egyértelműen pozitív volt, semmiféle atrocitás nem ért minket, sőt: az emberek humorosan fogták fel a dolgot. Akadt olyan, aki elkérte a könyvet, hogy megnézze: a belső lapokon is politikai üzeneteket talál-e.


Sikerük nyomán a módszer terjedni kezdett, országszerte egyre többen csatlakoztak Norbiékhoz és használták az általuk készített “kampányborítókat”, vagy gyártottak újakat.

Így született meg a “Számoljunk Fletóval!” matematika-munkafüzet, amelynek “különkiadása” megemlékezik a prímszámokról, amelyekkel Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök – elhíresült sajtótájékoztatója alapján – alighanam hadilábon áll, de elkészült a “Czeglédy mennyit lopott a diákoktól?” és  “Hány jelölthelyet vesz a Jobbik Simicska pénzén?” című feladatgyűjtemény is.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gigajátszótér épül a Ligetben

  Gigajátszótér épül a Ligetben

  Megkezdődik Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb játszóterének kivitelezése a Liget Budapest projekt keretében; az úgynevezett Nagyjátszótér több mint 13 ezer négyzetméteren kap helyet a park dél-keleti részén.

 • Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  A március 18-24. között tartott idei TeSzedd! önkéntes szemétszedési akció sikere azt mutatja, hogy összefogott az ország egy tisztább környezetért – jelentette ki Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára.

 • Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Nyugati titkosszolgálatok információi mellett egy külföldi védett tanú vallomása alapján gyanítják a hatóságok, hogy a múlthéten Budapesten elfogott F.

 • Science Park épül Józsefvárosban

  Science Park épül Józsefvárosban

  Történelmi pillanatnak lehetünk tanúi, ugyanis egy Egészségipari-Biotechnológiai Science Park létrehozásáról kötött megállapodást Budapest három nagy egyeteme a VIII.