EUR: 312,64 Ft
CHF: 275,62 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

Vona elismerte, hogy kedvezményt kaptak Simicskától

Beismerte Vona Gábor, a Jobbik elnöke a hvg.hu-nak adott interjújában, hogy kedvezményesen kapták Simicska Lajostól a plakáthelyeket. A lap újságírója felrótta Vonának, hogy nem hozták nyilvánosságra a szerződéseket, ami tisztázhatta volna a pártot.

„Most elismerte, hogy tiltott pártfinanszírozást fogadtak el azzal, hogy kedvezményesen kapták Simicskától a plakáthelyeket” – fogalmazta meg állítását a hvg.hu újságírója a Vona Gáborral való interjúban. A Jobbik elnöke válaszában közölte: „Mi egy olyan piaci árat kaptunk, ami valószínűleg alacsony piaci ár, de piaci” – amivel elismerte Simicska segítségét.


Az interjúban arról is szó esik, hogy a Jobbik nem hozta nyilvánosságra a plakátokról szóló szerződést, pedig ezzel tiszta vizet önthettek volna a pohárba.

A Lokál tavaly decemberben számolt be arról a Pesti Srácok birtokába került szerződésről, amely 2017. szeptember 19-én átruházta Simicska Lajos cége, a Publimont Kft. 978 és az Euro Publicity Kft. 41 plakáthelyének tulajdonjogát a Jobbikra. A cukisodó szélsőséges pártnak 1019 plakáthelyért mindössze 129,4 millió forintot kellene fizetnie, ami a portál szerint bérleti összegnek is nevetségesen alacsony, nemhogy vételárnak.


Ráadásul a Vona Gábor vezette Jobbiknak akkor csak 27,5 millió forintot kellett kifizetnie a vételárból, a fennmaradó 101,9 milliót a szerződés szerint ráérnek 2018 májusának utolsó napjáig megfizetni – vagyis csak a választások után. Ráadásul egy olyan kitételt is tartalmaz a megállapodás, hogy ha a Jobbik valamiért nem tudja megfizetni a vételár hátralévő részét, a plakáthelyek tulajdonjoga mindenféle jogügylet nélkül visszaszáll Simicska cégeire.

A Pesti Srácok rámutatott, hogy egy ilyen esetben az ezer plakáthelyet a Jobbik darabonként havi 3850 forintos „bérleti díjért” használhatja a választásokig, miközben ezek a Simicska-cégeknél listaáron havi 114–317 ezer forintért bérelhetők.

A fentiek is bizonyítják, hogy Simicska Lajos nemes egyszerűséggel felvásárolta a Jobbikot és csicskapártot csinált belőle.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • 10 százalékkal emelkedtek a turisztikai bevételek januárban

  10 százalékkal emelkedtek a turisztikai bevételek januárban

  Januárban a turisták mintegy 30 milliárd forintot hagytak a hazai szálláshelyeken, és míg a vendégéjszakák száma az előző évivel közel azonos maradt, a szálláshelyek csaknem 10 százalékkal tudták növelni bevételeiket az előző év azonos időszakához képest – emelte ki a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán kiadott legfrissebb adataiból.

 • Így próbálja “orvosolni” vállalhatatlan zsidózását a Jobbik – Videó!

  Így próbálja “orvosolni” vállalhatatlan zsidózását a Jobbik – Videó!

  Elhatárolódik régi önmagától, és kijelentéseitől Gyöngyösi Márton – mondta a Jobbik frakcióvezetője az Országgyűlés hétfői ülésnapján a PestiSrácok.hu riporterének, aki azt tudakolta a politikustól, hogy vállalja-e még azokat a korábbi nyilvános kijelentéseit, amelyek egyikében arról beszélt hallgatóságának, hogy a holokauszt az egy indulatokat kiváltó állatfaj.

 • A Fidesz tagságának felfüggesztését javasolja a CDU elnöke

  A Fidesz tagságának felfüggesztését javasolja a CDU elnöke

  A Fidesz európai néppárti (EPP-) tagságának felfüggesztését javasolta a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke egy szerdai nyilatkozatában, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság EPP-s elnöke pedig ugyancsak szerdán megerősítette álláspontját, miszerint meg kell szüntetni a Fidesz tagságát az Európai Unió jobbközép erőit összefogó pártcsaládban.