2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Egyéb Nagykanizsa

Zenével dicsőítik az Urat

Harmadszor tartott lelki napot a közelmúltban a piarista iskola diákjainak a Rád Találtam Dicsőítő Csoport (Rt), amely lassan egy évtizede járja az ország oktatási intézményeit, emellett zenés áhítatok, alkalmak rendszeres fellépője is. A zenekar tagjai tudják: a könnyűzene segítségével is közelebb lehet kerülni Istenhez.

A megyeszékhelyi Rt-vezetője, Sziráki Péter arra emlékeztette a gimnazistákat, hogy a legelső kanizsai lelki napon, 2015-ben érkezett a megyeszékhelyi csoporttal egy tanúságtevő, Kristóf, aki a hit segítségével kigyógyult súlyos drogfüggőségéből. Küzdelméről és Isten általa megtapasztalt segítségéről beszélt akkor, majd kegyelmi ajándékként pont itt ismerkedett meg egy lánnyal, akivel azóta összeházasodtak s gyermeket várnak. Hasonlóan megható és másoknak is erőt adó történet pedig nagyon sok van.


A fiatalok erőt meríthetnek a lelki napokból (Fotó: Gergely Szilárd)

Az Úr működése a mindennapjainkban is felfedezhető, s nekünk nem kell mást tennünk, mint fel- és megismernünk Istent az életünkben, tette hozzá Sziráki Péter. Az Rt-csoport, amely keresztény könnyűzenével, tanúságtételekkel szolgál, nem véletlenül választotta ezt a nevet. Hiszen, ahogyan Jézus mondja: „Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket.” Ránk talált valaki, és nekünk is Rá kell találnunk, s persze egymásra is, fogalmazta meg küldetésüket a dicsőítő közösség vezetője.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.