2018. október 20., szombat
Vendel

Egyéb Nagykanizsa

Zenével dicsőítik az Urat

Harmadszor tartott lelki napot a közelmúltban a piarista iskola diákjainak a Rád Találtam Dicsőítő Csoport (Rt), amely lassan egy évtizede járja az ország oktatási intézményeit, emellett zenés áhítatok, alkalmak rendszeres fellépője is. A zenekar tagjai tudják: a könnyűzene segítségével is közelebb lehet kerülni Istenhez.

A megyeszékhelyi Rt-vezetője, Sziráki Péter arra emlékeztette a gimnazistákat, hogy a legelső kanizsai lelki napon, 2015-ben érkezett a megyeszékhelyi csoporttal egy tanúságtevő, Kristóf, aki a hit segítségével kigyógyult súlyos drogfüggőségéből. Küzdelméről és Isten általa megtapasztalt segítségéről beszélt akkor, majd kegyelmi ajándékként pont itt ismerkedett meg egy lánnyal, akivel azóta összeházasodtak s gyermeket várnak. Hasonlóan megható és másoknak is erőt adó történet pedig nagyon sok van.


A fiatalok erőt meríthetnek a lelki napokból (Fotó: Gergely Szilárd)

Az Úr működése a mindennapjainkban is felfedezhető, s nekünk nem kell mást tennünk, mint fel- és megismernünk Istent az életünkben, tette hozzá Sziráki Péter. Az Rt-csoport, amely keresztény könnyűzenével, tanúságtételekkel szolgál, nem véletlenül választotta ezt a nevet. Hiszen, ahogyan Jézus mondja: „Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket.” Ránk talált valaki, és nekünk is Rá kell találnunk, s persze egymásra is, fogalmazta meg küldetésüket a dicsőítő közösség vezetője.

Kapcsolódó Cikkek