2019. november 18., hétfő
Jenő

Belföld

100 milliót kaszáltak migránsok csempészésével

Embercsempészeket leplezett le a Nemzeti Nyomozó Iroda. Cs. Attila, B. Tamás, D. László és emberei közel 100 milliót kerestek migránsok csempészésével – tudta meg a Lokál.

A bűnbandát összehangolt akcióval néhány héttel ezelőtt tartóztatták le a rendőrök. Mint kiderült, líbiai, szerb és pakisztáni állampolgárok utolsó filléreit vették el, cserébe vállalták, hogy Szegedtől Ausztriáig szöktetik őket. A banda sűrűn váltogatta csempészéshez használt autóit, egy út során összehangolva, konvojban haladtak a gépkocsik. Az első autóban, az úgynevezett kémgépjárműben utaztak azok, akik figyelmeztették a mögöttük haladó, emberekkel megpakolt teherautó sofőrjét, ha rendőri jelenlétet láttak. A banda erre a célra olcsó, eldobható telefonokat vásárolt, amelyeket heti rendszerességgel cseréltek. Ennek ellenére a zsaruknak feltűnt a csapat gyors meggazdagodása, és elkezdték figyelni, illetve lehallgatni őket, több ízben pedig követték is az embercsempészeket.

police.hu


– Az útvonal mindig változott, előfordult, hogy Szegedről mellékutakon jutottak el Mosonmagyaróvárig, azután az osztrák határig, de volt megrendelésük olyan útra is, amikor a magyar–szlovén államhatáron keresztül Olaszországba szállítottak 11 pakisztáni férfit – mondta el lapunknak az ügyet jól ismerő forrásunk, aki hozzátette: az említett út során, Pécs közelében fogták el a bandát, akció közben.
Mint megtudtuk, a bűnbanda nagyjából egy éve folyamatosan szállította a migránsokat, hasznuk közel százmillió forintra tehető.
A nyomozók gyanúja szerint a magyar bűnözőkkel együttműködött egy külföldi csoport is, akik Magyarországig szállították a menekülteket. A bandát bűnszervezetben és folyamatosan, üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntettével gyanúsítják, mely tettükért 5–20 év büntetés várhat rájuk.
A nyomozóknak mostanra elég bizonyítékuk gyűlt össze, hiszen többkilónyi lehallgatási jegyzőkönyv és a bandáról készült fotók is bizonyítják a bűncselekményt. A gyanúsítottak többsége büntetett előéletű, így nem kizárt, hogy a legsúlyosabb ítélet vár rájuk.

Kapcsolódó Cikkek