EUR: 320,08 Ft
CHF: 279,96 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Belföld

600 számítógépet kapott a Szent Imre Kórház

Hatszáz új számítógépet és monitort kapott a Szent Imre Egyetemi Oktató Kórház az Egészséges Budapest Program keretében, összesen mintegy 300 millió forint értékben – közölte Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár.

A nemrég kinevezett államtitkár elmondta, hogy a program végrehajtása során huszonnégy kórház kap orvostechnikai és informatikai eszközöket, 20 milliárd forint értékben.


Bedros J. Róbert, a Szent Imre Kórház főigazgatója, a dél-budai centrumkórház miniszterelnöki megbízottja a most kapott eszközökkel kapcsolatban elmondta, a beszerzés lehetővé teszi, hogy a kórház teljes számítógépparkja megújuljon, a berendezésekből jut az intézmény összes munkaállomására.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • Mozart legismertebb operáját tűzik műsorra

  Mozart legismertebb operáját tűzik műsorra

  Mozart legismertebb operáját, A varázsfuvolát tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) német nyelven, magyar feliratozással, Hábetler András rendezésében április 30-án a pécsi Kodály Központban – tájékoztatta az együttes az MTI-t.

 • Szijjártó: Európának új vezetőkre van szüksége

  Szijjártó: Európának új vezetőkre van szüksége

  Európának új vezetőkre van szüksége, olyanokra, akik felismerik az európai emberek érdekeit, és képesek is azokat megvédeni – reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Bizottság elnökének kijelentésére.

 • Ne engedjék a házi kedvencet a szabadban kószálni

  Ne engedjék a házi kedvencet a szabadban kószálni

  Csaknem háromszor nagyobb eséllyel kapnak el valamilyen fertőzést azok a macskák, amelyeket gazdáik hagynak szabadon kószálni a külvilágban, mint azok a cicák, amelyeket nem engednek ki a szabadba – állapították meg amerikai kutatók, megjegyezve, hogy a házi macskák bizonyos betegségei az emberre is átterjedhetnek.