EUR: 336,31 Ft
CHF: 314,10 Ft
2020. január 25., szombat
Pál

Külföld

62 forintos gőzölt gombócért fizetett milliókat

Egy kínai étkezdében Csengcsou városában 150 ezer jüant, nagyjából hatmillió forintot fizetett valaki tévedésből egy másfél jüanos, megközelítőleg 62 forintos gőzölt gombócért.

A büfé tulajdonosa elmondta, a fizetés csúcsidőben történt, amikor akkora tömeg tolongott a kifőzde előtt, hogy a biztonsági kamerák felvételei alapján sem lehetett beazonosítani a vásárlót. A tévedésből kipengetett összeg egyébként a kifőzde teljes éves bevételével egyenlő, amit az Alipay mobilszolgáltatással rendezett a vendég. A férfinak valószínűleg csak akkor esik majd le a dolog, ha rátekint a bankszámlájára. A hibát már jelezték a szolgáltatónak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Európában is megjelent koronavírus!

    Európában is megjelent koronavírus!

    Franciaországban is megjelent a tüdőgyulladást okozó új koronavírus, ez az első megerősített eset Európában – jelentette be Agnes Buzyn francia egészségügyi miniszter péntek esti sajtótájékoztatóján.

  • Földrengés Törökországban, nagyon sok halott

    Földrengés Törökországban, nagyon sok halott

    Erős, 6,8-as fokozatú földrengés rázta meg pénteken helyi idő szerint 20 óra 55 perckor (közép-európai idő szerint 18 óra 55 perckor) Délkelet-Törökországot. A rengés hipocentruma Elazig tartomány Sivrice körzetében, 6,75 kilométeres mélységben volt – közölte a török katasztrófavédelem.