2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Belföld

9 milliót csaltak ki a beteg kisfiútól

Egy csalóhoz került a súlyos beteg kisbaboti kisfiú amerikai műtétjére szánt pénze. Az édesanyja azonban tovább küzd, hogy meggyógyítsák a gyermekét.

Bakonyi Hajnalka nem tudja már, hányszor volt a gödör alján, de mindig talpra állt. A Kisbaboton élő édesanya kálváriája akkor kezdődött, amikor nyitott gerinccel, dongalábbal és kétoldali csípőficammal megszületett a kisfia, Rikárdó. A kórház elfelejtette elvégezni az AFP-vizsgálatot, amely kimutatta volna ezeket a betegségeket.


– Eddig kilenc műtétet hajtottak végre a kisfiamon, itthon már nem tudnak segíteni rajta az orvosok. Közben elveszítettem az állásomat, a férjem elhagyott, nem bírt a beteg gyerek miatti stresszel együtt élni. A kórháztól kapott kártérítés felét elvitte az ügyvéd, a maradék kilencmillió forintot pedig kicsalta tőlem egy szélhámos – sorolta a Lokálnak az édesanya.De Hajnalka nem adta fel, hogy egyszer még futni látssa a kisfiát. Az interneten rátalált egy amerikai, Bronxban praktizáló neurológus-sebész professzorra, akinek a Facebook-oldalán megírta Rikárdó kálváriáját. Jött is hamarosan a válasz, hogy küldjön a számlájára kilencmillió forintot, és ő cserébe segít, hogy a kisfiút megműtsék.

– Fogalmam sem volt róla, hogy valójában az amerikai specialista kamuoldalán egy szélhámossal leveleztem. Elutaltam az összes pénzemet, és vártam. Egy év múlva ébredtem rá, hogy csalóval van dolgom. Feljelentést tettem, az ügyet már az amerikai hatóság vizsgálja – mondta.


Rikárdó eközben a budapesti Mozgásjavító Általános Iskolába jár. Kerekesszékes társaival néha focizik, és nagyon várja a nyarat, hogy Amerikába mehessen. Az édesanyját ugyanis a botrány kipattanásakor a bronxi kórház valódi igazgatója azzal hívta fel telefonon, hogy megvizsgálnák a kisfiát, csak küldje el a kórházi zárójelentését. Utána döntik el, hogy megoperálják-e Rikárdót.

– Az amerikai utazás, a szállás és a vizsgálat kétmillió forintba kerül, a műtét pedig félmillió dollárba. Nekünk a kijutásra sincs pénzünk, ezért május 25-én Budapesten 25 művész jótékonysági koncertet tart, amelynek bevételét felajánlották az amerikai kivizsgálás költségeire.

Az anya szerencsére nem maradt egyedül. Harcához három éve új társat talált, Krisztiánt, aki sajátjaként szereti Rikárdót és kishúgát, Hajnikát.

Segíthet Rikárdónak

Bakonyi Hajnalka számlaszáma: BUDAHUHB HU 34 10101535-84132900-01003009

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nem számítottak hivatalos személynek azok az ellenzéki politikusok, akik szabályosan megostromolták az MTV stúdióit múlt év decemberében, ezért ellenük és nem az őket az épületből eltávolító fegyveres biztonsági őrök ellen indít nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség.

 • Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Jogállamisághoz kötnék az uniós kifizetéseket, illetve rengeteg pénzt adnának civil szervezeteknek az Európa Parlamenti képviselők, akik mindkét indítványt megszavazták múlt csütörtökön.

 • Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújulhat a Semmelweis Egyetem – jelentette ki Merkely Béla, az intézmény rektora hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

 • Náci karlendítéssel pózolt Sneider neje

  Náci karlendítéssel pózolt Sneider neje

  Náci karlendítéssel köszöntötte a násznépet Sneider Tamás újdonsült, ügyvéd felesége, amikor 2016 nyarán a Jobbikot addig kiszolgáló jogász hozzáment “a néppártosodás ökléhez”, vagyis a Roy becenevű egykori szkinhedvezérhez, akinek a lagzin is ez a becenév állt az ültetőkártyáján.