EUR: 346,39 Ft
CHF: 321,84 Ft
2020. augusztus 15., szombat
Mária

Külföld

97 évesen nyert úszóversenyt

Igazán büszkék lehetnek az ükunokái is a 97 éves Ruth Thompsonra, ugyanis nem akármilyen sportteljesítmény áll a szépkorú hölgy mögött. Az idős asszony ugyanis soha életében nem szeretett sportolni, ha tehette, inkább elkerült mindenféle mozgást.

Ruth élete 70 éves kora környékén azonban teljesen megváltozott, a helyi rekreációs központ igazgatójának a tanácsára elkezdett úszni. Az asszony a kötőtűt fürdőruhára cserélte és 92 évesen benevezett a Senior Games versenyre. Öt év alatt számos bronz- és ezüstérmet nyert, most azonban sikerült győznie egy úszóversenyen és hazavinni az aranyat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Elhunyt a pixel feltalálója

  Elhunyt a pixel feltalálója

  Elhunyt Russell A. Kirsch amerikai tudós, a pixel (képpont) feltalálója, a világ első digitális képszkennelőjének kifejlesztője.

 • Rekordmeleg Belgiumban

  Rekordmeleg Belgiumban

  Rekordmeleget mértek Belgiumban, a főváros Uccle nevű kerületében lévő mérőállomáson átlagosan 33,5 Celsius-fokot regisztráltak az augusztus 6.

 • Aktív közösségi életet élnek a cápák

  Aktív közösségi életet élnek a cápák

  Az eddig ismertnél jóval összetettebb közösségi életet élnek a cápák, széles közösségi hálózatokat ápolnak és évekig tartó kapcsolatokat alakítanak ki – derítették ki tengerbiológusok szürke szirtcápák életét tanulmányozva a Csendes-óceánban.