2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb

A jó időben jönnek az anyajegyek és a napallergia

,Profimedia, Alamy

Rossz helyen található anyajegyek, napallergia, körömgomba. Ezek azok az egészségügyi kellemetlenségek, amelyek a jó idő beköszöntével problémát okozhatnak.

A pigmentált anyajegyek többsége inkább esztétikai okból vagy irritáció miatt jelenthet gondot. Az UV-sugárzás is befolyásolja megjelenésüket. Az úgynevezett atípusos anyajegyek esetén gyakrabban találkozunk rosszindulatú irányba változóval. Az egészben, ép széllel kimetszett elváltozásokat minden esetben szövettani vizsgálatra küldik. Az UVA- és UVB-sugárzás okozta fényallergia is egyre gyakrabban okoz problémát. Általában a fehér bőrűek hajlamosak rá, nekik a fényvédő krémek használatát már most érdemes elkezdeni. A szandálszezon közeledtével fontos a körömgomba  tüneteinek felismerése, mert a fertőzés kezelése hosszú hónapokig tart. Sokan követik el azt a hibát, hogy az első készítmény kipróbálása után néhány héten belül abbahagyják a kezelést. A kezeletlen körömgomba nem múlik el magától, sőt, rosszabbodhat.


Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.