2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb

A jó időben jönnek az anyajegyek és a napallergia

,Profimedia, Alamy

Rossz helyen található anyajegyek, napallergia, körömgomba. Ezek azok az egészségügyi kellemetlenségek, amelyek a jó idő beköszöntével problémát okozhatnak.

A pigmentált anyajegyek többsége inkább esztétikai okból vagy irritáció miatt jelenthet gondot. Az UV-sugárzás is befolyásolja megjelenésüket. Az úgynevezett atípusos anyajegyek esetén gyakrabban találkozunk rosszindulatú irányba változóval. Az egészben, ép széllel kimetszett elváltozásokat minden esetben szövettani vizsgálatra küldik. Az UVA- és UVB-sugárzás okozta fényallergia is egyre gyakrabban okoz problémát. Általában a fehér bőrűek hajlamosak rá, nekik a fényvédő krémek használatát már most érdemes elkezdeni. A szandálszezon közeledtével fontos a körömgomba  tüneteinek felismerése, mert a fertőzés kezelése hosszú hónapokig tart. Sokan követik el azt a hibát, hogy az első készítmény kipróbálása után néhány héten belül abbahagyják a kezelést. A kezeletlen körömgomba nem múlik el magától, sőt, rosszabbodhat.


Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.