2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb Hódmezővásárhely

A simsonosok Mekkájává vált Hódmezővásárhely

Május első napján ötödik alkalommal rendezték meg Hódmezővásárhelyen a Simson-találkozót. A rendezvényen a jól ismert típusok mellett igazi különlegességek is tiszteletüket tették.

Azt eddig is tudtuk, hogy tavasszal egyre több motoros veszi elő járgányát és hódol a szabadság érzésének két keréken. Ennek ellenére május elsején mégis úgy tűnt, hogy a szokásosnál is több motoros jelent meg Hódmezővásárhelyen. A hozzáértők pedig azt is felfedezhették, hogy többségében Simsonok mutatkoznak a városban. A Hódtóban található bevásárlóközpontnál pedig amolyan gyújtópontként ritkán látott mennyiségű kétkerekű vonult fel. Tíz óráig majd kétszázan érkeztek, a parkoló egyik fele pedig zsúfolásig telt Simsonokkal.


A résztvevők természetesen nemcsak felvonultak, hanem igyekeztek tesztelni is a szeretett járművüket

A legújabb darab egy 1995-ös S53-as volt, a legrégebbi járgányok az 1960-as években készültek. A legendás madárszéria is tiszteletét tette a seregszemlén, ezek közül talán nem is a Fecske (Schwalbe) volt a legizgalmasabb, hanem a Karvaly (Sperber). 1966 és 1972 között mintegy 80 ezer darab készült ebből a változatból, amelyben nem is ez a pláne, hanem hogy a Sperbert hazánkban nem forgalmazták, így igazi ínyencségnek számít.

„Az itteni regisztrációt követően ellátogatunk Kútvölgyre, ahol teszünk egy kört, majd a csomorkányi romtemplom melletti betonos útszakaszon lesz egy gyorsulási versenyünk” – nyilatkozta Hajdú Jenő, az egyik szervező. „Korábban egy másik barátunk szervezte ezt a találkozót, most azonban én, Megyesi László és Szatmári Norbert barátom szerveztük meg, mert úgy gondoljuk, egy összetartó közösség a simsonosoké.”

Kapcsolódó Cikkek

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.