EUR: 322,54 Ft
CHF: 281,98 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Külföld

A svédországi iszlám közösségben gyakran maguk szolgáltatnak igazságot

A svédországi iszlám közösségben gyakran nem engedik, hogy az állami igazságszolgáltatás érvényesüljön, hanem maguk szolgáltatnak igazságot – mondta Incze Nikoletta, a Politikai Iszlám Tanulmányok Központjának kutatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A kutatót azzal kapcsolatban kérdezték, hogy Svédországban bűncselekménnyé nyilvánítanák a muszlim erkölcsrendőrség tevékenységét.

Incze Nikoletta szerint a zárt iszlám közösségekben a tradicionális iszlám értékeket próbálják követni, ehhez tartozik az iszlám törvénykezés is. Példaként említette, hogy lopás esetén önbíráskodást alkalmaznak, illetve arra bátorítják a közösség tagjait, hogy ne a rendőrséghez, hanem a helyi vezetőkhöz forduljanak, akik igazságot szolgáltatnak.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Tök jó

    A nap képe: Tök jó

    Egy 415 és egy 505 kilogrammos, hatalmas takarmánytököt vizsgál kikerekedett szemekkel egy fiatal fiú a moldovai főváros, Chisinau alapításának 582.

  • IPad helyett egy agyagdarabot vett

    IPad helyett egy agyagdarabot vett

    Nem kötött túl jó üzletet egy Kanadában élő férfi, aki 216 ezer forintnak megfelelő összeget költött egy iPad-re, ám csúnyán átverték.