2018. október 19., péntek
Nándor

Belföld

Áder kért bocsánatot a tüntetők helyett

Áder János személyesen kért bocsánatot azoktól a református egyházi vezetőktől, akikre tüntetők támadtak a Kossuth téren május 8-án. Mint emlékezetes: a tüntetők egy csoportja elől a rendőrségnek kellett kimenekítenie Szenn Pétert református püspököt, valamint Huszár Pál és Gér András református egyházi vezetőket, mert a rájuk rontó tüntetők köpködték és gyalázták őket.

Áder János úgy fogalmazott: mivel egy hete hiába vár a bocsánatkérő nyilatkozatra, ezért „a magukról megfeledkezett és önmagukból kifordult tüntetők és az eddig hallgatásba burkolózó politikusok helyett” ő az, aki megköveti az egyházi vezetőket, mivel az ő meghívására vettek részt az Országgyűlés alakuló ülésén.


Kapcsolódó Cikkek

  • Bemutatták a felújított Voit-orgonát

    Bemutatták a felújított Voit-orgonát

    Október 22-én, az intézményalapító Liszt Ferenc születésnapján rendezendő ünnepélyes koncerten szólal meg újra a budapesti Zeneakadémia nagytermében a felújított Voit-orgona, amelyet pénteken mutattak be Budapesten.

  • Megteltek a szállodák a hosszú hétvégére

    Megteltek a szállodák a hosszú hétvégére

    Teltház várható a magyar szállodákban az október 23-i ünnepi hosszú hétvégén, a Szállás.hu adatai szerint egyre inkább népszerűek a belföldi utazások a magyarok körében – mondta Keresztes Nóra, a szállásközvetítő portál marketing menedzsere az M1 aktuális csatornán pénteken.