EUR: 331,25 Ft
CHF: 301,53 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Külföld

“Allahu akbar” – kiáltotta a terrorista mielőtt késelt Hágában

A hágai Alkalmazott Tudományok Egyeteme (THUAS) előtt egy férfi megkéselt három embert szombaton délután – írja a Regio15.

A lap arról írt, hogy délután rendőrség lábon lőtte a merénylőt, miután három embert megkéselt. Az áldozatok állapotáról egyelőre még semmi biztosat nem tudni éppen úgy, ahogy a merénylő kilétéről sem. A támadás után a rendőrség lezárták a környéket. A hatóságok beszámolója szerint miután ártalmatlanították a merénylőt, zavart állapotban volt, a kést nem akarta eldobni, így erővel ártalmatlanították.


Több holland lap is arról számolt be, hogy a merénylő azt kiáltotta, hogy: Allahu akbar. Ezt a szemtanúk is megerősítették. A mentősök annyit mondtak az áldozatok sebesüléseiről, hogy szinte minden sérültet nyakon szúr az elkövető. A merénylő 31 éves, és az indítéka egyelőre ismeretlen. Az egyik sérült 21 éves, a másik 41.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megszületett a megállapodás a brexitről

  Megszületett a megállapodás a brexitről

  Megszületett a megállapodás a felek között az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről szóló szerződésről – jelentette be Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Boris Johnson brit kormányfő csütörtökön.

 • Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet

  Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet

  Ha Törökországból nem Szíria, hanem Európa felé indul újra a felerősödő migrációs hullám, akkor Csehország, Lengyelország és Szlovákia kész segítséget nyújtani Magyarországnak határai megvédéséhez – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke a visegrádi országok EU-csúcs előtti brüsszeli egyeztetését követően, csütörtökön.

 • Ismét migránsok százai érték el a görög partokat

  Ismét migránsok százai érték el a görög partokat

  Továbbra sem apad a Görögországot érő migrációs hullám, az utóbbi egy napban legalább 474 menedékkérő érkezett a görög égei-tengeri szigetekre – közölte az athéni polgári védelmi minisztérium és parti őrség csütörtökön.