2019. február 15., péntek
Georgina, Kolos

Sport

BaLe-döntő

Hatalmas tettet hajtott végre szombat este a Real Madrid. A királyi gárda 3-1-re legyőzte a Liverpoolt a Bajnokok Ligája döntőjében, amivel 13. BEK/BL-serlegét szerezte meg, illetve öt év alatt a negyediket, zsinórban pedig a harmadikat. A csapat történelmet írt.

Igen, a Liverpool a meccs első felében elvesztette legjobbját, Mohamed Szalah-t. Igen, a Liverpoolnak volt egy olyan kapusa Lloris Karius személyében, aki a kilencven perc alatt két olyan megmagyarázhatatlan potyát kapott, amiért a megyei bajnokságban minimum felgyújtják a szurkolók az autóját. Ez mind igaz.


De vitathatatlanul a jobb csapat győzött. Az első húsz percet leszámítva (amikor a Real Madrid valóban visszafogottabb volt) a spanyolok uralták a meccset. Benzema lesgólja, majd Isco kapufája már jelezte a nyomást az angolokon, akik aztán össze is roppantak a rájuk nehezedő súlytól, elsősorban persze a már említett Karius.

Aztán ott volt Gareth Bale, aki becserélése után szinte azonnal földöntúli ollózós gólt szerzett, olyat, amelyet minden idők egyik legnagyobb BL-döntős találataként fogunk emlegetni amíg világ a világ.


És hát a Real Madrid öt év alatt a negyedik BL-serleget szerezte meg, zsinórban a harmadikat, ami nem semmi. Ne felejtsük el, hogy a sorozat történetében a tavalyi Real-győzelemig még a duplázás sem sikerült senkinek, nemhogy a triplázás.

– Sorozatban harmadszor nyerni… Fantasztikus ezt megélni. Még akkor is, ha hiszünk benne, gondolunk erre, miközben keményen készülünk. Egy ilyen csapattal messze el lehet jutni, de háromszor nyerni, ez valami őrület – mondta Zinédine Zidane, a Real Madrid edzője.

keretes

Ronaldo távozhat

Cristiano Ronaldo a döntő utáni nyilatkozatában arra utalt, hogy a nyáron távozik a Real Madrid labdarúgócsapatától. – Nagyon jó volt a Real Madridban játszani. A következő napokban bővebben is beszélek erről, de most örülnünk kell a sikernek, hiszen történelmet írtunk – mondta az ötszörös aranylabdás, aki az idei BL-szezonban 15 találattal gólkirály lett.

epa06765853 Goalkeeper Loris Karius of Liverpool reacts after the UEFA Champions League final between Real Madrid and Liverpool FC at the NSC Olimpiyskiy stadium in Kiev, Ukraine, 26 May 2018. Madrid won 3-1. EPA/ARMANDO BABANI

 EPA/GEORGI LICOVSKI

 EPA/ROBERT GHEMENT

. EPA/GEORGI LICOVSKI

Kapcsolódó Cikkek